Izvor: RTS, 06.Feb.2023, 14:47

Najava skandala na Ostrvu, Premijer liga optužila Siti za kršenje pravila finansijskog fer-pleja

Engleska fudbalska Premijer liga optužila je danas Mančester siti za kršenje pravila finansijskog fer-pleja posle istrage, koja je trajala četiri godine.
Mančester siti se tereti za finansijske prekršaje od sezone 2009/2010 do sezone 2017/2018.

Optužba protiv engleskog kluba se odnosi na više tačaka, a ako Premijer liga dokaže krivicu Mančester sitiju preti oduzimanje bodova, kao i novčana kazna.
Mančester siti se trenutno nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na drugom mestu na tabeli Premijer lige sa pet bodova manje od prvoplasiranog Arsenala.
Britanski Tajms navodi da je rukovodstvo Mančester sitija imalo dogovor sa sponzorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a engleski klub je dobijao novac od kompanija koje ne postoje.
Tajms podseća da je jedna kompanija koja se navodno bavi prometom kriptovaluta, godinama bila sponzor Mančester sitija.
Međutim, britanski list tvrdi da se ispostavilo da ova kompanija nema nijednog zaposlenog, već je izgleda bila samo paravan za pomoć Mančester sitiju.
Mančester siti se oglasio saopštenjem da je iznenađen odlukama Premijer lige.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Mančester siti mora biti izbačen iz Premijer lige"

Izvor: B92, 06.Feb.2023

Engleska je ovog ponedeljka na nogama jer je četvorogodišnja istraga pokazala da je Mančester siti kriv u slučaju kršenja finansijskog fer-pleja..."Građanima" preti drastična kazna, ali će se na odluku najviših instanci sačekati još neko vreme...Siti se tereti da je kršio pravila od 2009....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.