Nagrade za najbolje maturante Srbije i Republike Srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2022, 07:38

Nagrade za najbolje maturante Srbije i Republike Srpske

Fondacija za obrazovanje i kulturu princa Aleksandra Karađorđevića nagradila je i ove godine više od 600 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske za izuzetne rezultate postignute u srednjoj školi.

Ceremonija dodele priznanja održana je onlajn zbog situacije sa viruskom korona, a obraćajući se maturantima, među kojima je 89 učenika iz Republike Srpske, princ Aleksandar Karađorđević je rekao da je prošlo 20 godina otkako je obnovio tradiciju svoje porodice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pružajući podršku obrazovanju.

"Svake godine se radujem što vidim da imamo mlade generacije koje cene vrednost dobre edukacije. Vi ste naša budućnost i sada znam da nam je budućnost sigurna", rekao je Karađorđević.

Dodao je da nagrađivanjem maturanata Fondacija želi da im da motiv da nastave dalje jer je, kako je istakao, obrazovanje najbitnije.

"Srbiji i Republici Srpskoj su potrebni dobro obrazovanje i pametni mladi ljudi. Samo znanjem naša otadžbina može da napreduje i da se razvija", rekao je Karađorđević.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je maturantima na uspehu koji su postigli za koji je rekao je da je "veliki i vanserijski" i da su bile potrebne godine, rada, truda i ozbiljnog promišljanja, ali i odricanja od igre i razonode.

"Iza vas je 12 godina ozbiljnog rada i učenja, a put pred vama je veliki i težak. Svojim radom obećavate najbolje rezultate, a pred vama je najozbiljniji ispit - ispit zrelosti", rekao je on.

Naveo je da će u narednim mesec dana polagati prijemne ispite na željenim fakultetima i da su svojim rezultatima svrstali u najjače snage koje imaju Srbija i Republika Srpska.

Ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić čestitala je najuspešnijim maturantima srednjih škola iz Srbije i Republike Srpske koji su, kako je rekla, marljivošću i predanim radom zaslužili posebno priznanje princa Aleksandra Karađorđevića.

Trivić je zahvalila je porodici Karađorđević na tradiciji nagrađivanja najboljih učenika za koje priznanje ima posebnu vrednost i podstiče ih i ohrabruje da nastave putem predanog rada i sigurnog uspeha.

Fondacija ove godine obeležava jubilej 20 godina otkako je 2002.godine organizovan prvi prijem u Belom dvoru za nagrađene maturante.

U protekle dve decenije više od 11.000 mladih dobilo je podršku kraljevske porodice da nastave obrazovanje i postave sebi najviše ciljeve.

Zbog pandemije kovida-19 u prethodne dve godine svečanost je organizovana online, a pokloni su poštom dostavljani nagrađenima.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.