Nacionalni galop u Budimpešti, Nađ prvi, Davidović četvrti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2019, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalni galop u Budimpešti, Nađ prvi, Davidović četvrti

Ovog vikenda je održan dvanaesti nacionalni galop u Budimpešti na trgu Heroja.

Na internacionalnoj trci takmičar iz Srbije Dejan Davidović u finalu je osvojio četvrto mesto. Na nacionalnoj trci učestvovalo je i šest takmičara iz Vojvodine koji su predstavljali mesta iz kojih su došli – svoja sela i gradove. Pored prošlogodišnjeg pobednika Arnolda Nađa u bojama Temerina, na trci su imali predstavnike i Feketić, Adorjan, Bačka Topola i Subotica.

Od njih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najbolji rezultat je ostvario Nađ sa konjem "Fantazija", koji je pobedio u finalu. Prvi put u istoriji Nacionalnog galopa se desilo da neko odbrani titulu.

Nacionalna trka već godinama pruža priliku za takmičenje i druženje onima koji se ovim sportom ne bave profesionalno, ali ih spaja ljubav prema konjima.

Pored trka održan je i bogat prateći program gde su konjičari sa Hortobađa prikazali tradicionalne veštine. Prvi put je održan i defile tradicionalnih mađarskih ovčara kuvasa i komondora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.