Na vidiku novi transferi, ovo bi bilo sjajno za Zvezdinu kasu!

Izvor: Sportske.net, 22.Jan.2019, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na vidiku novi transferi, ovo bi bilo sjajno za Zvezdinu kasu!

Svi bi bili srećni i zadovoljni - i klub i igrači, još samo da se ostvari...

Odmah da napomenemo, nisu u pitanju nova pojačanja, s obzirom da je Zvezda možda i sav posao ove zime po tom pitanu odradila angažovanjem Nemanje Milunovića, Erika Jirke, Miloša Vulića, Alekse Vukanovića...

Znate da je sada akcenat stavljen na nove odlaske iz kluba, kako bi se rasteretio i preglomazan igrački kadar, ali i klupska kasa.

Kada su finansije u pitanju, možda >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << bi za Zvezdu najznačajniji ove zime bio odlazak Brazilca Džonatana Kafua, koji se umesto kao veliko pojačanje, pokazao kao Zvezdin letnji promašaj.

On je trebalo da ostane na ''Marakani'' do kraja sezone, ali s obzirom na njegovu malu minutažu tokom jeseni, a istovremeno i veliku godišnju platu u iznosu od 700.000 evra, velike su šanse da ga Zvezda do kraja tekućeg prelaznog roka pošalje u neki drugi klub da odradi do kraja pozajmicu iz Bordoa.

''Kurir'' prenosi da u Zvezdi sada pokušavaju da mu angažman pronađu na Bliskom ili Dalekom istoku i tako uštede 350.000 evra, koliko bi morali da mu isplate ako ostane na ''Marakani'' i tokom proleća.

Dodatni razlog je i to što Brazilac navodno ''nema veliku želju za dokazivanjem'', pa ni sam ne bi imao ništa protiv prevremenog rastanka sa Crvenom zvezdom.

Kafu je tokom jeseni odigrao samo devet utakmica za aktuelnog srpskog šampiona i postigao dva pogotka.

Slične pokušaje kao sa Kafuom, uprava Crvene zvezde ovih dana ima i u vezi sa štoperom iz Gane, Rašidom Sumailom.

On je u Zvezdi na pozajmici iz Al Kadisije, takođe bi trebalo da ostane do kraja sezone, ali je već sada jasno da se na njega više ozbiljno ne računa.

Sumaila je jesenas odigrao samo pet mečeva, tri u prvenstvu i dva u Kupu.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.