Na današnji dan: Poraz Muhameda Alija koji je šokirao svet VIDEO

Izvor: B92, 15.Feb.2022, 13:16

Na današnji dan: Poraz Muhameda Alija koji je šokirao svet VIDEO

Na današnji dan, 15. februara 1978. godine, dogodila se legendarna borba između Muhameda Alija i Liona Spinksa.

Muhamed Ali je prema mišljenju mnogih bokserski stručnjaka najbolji i najveći bokser svih vremena, ali definitivno nije sportista bez mana.

On je u karijeri imao 61 profesionalnu borbu i učinak mu je bio 56 pobeda i samo 5 poraza, a jedan od tih pet poraza došao je od legendarnog Liona Spinksa.

Tog 15. februara 1978 godine su se u Las Vegasu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ringu našli Mumahed Ali i Lion Spinks, a Ali kao šampion teške kategorije bio je apsolutni favorit.

Spinks je bio olimpijski šampion poluteške kategorije i u tom momentu je imao samo sedam profesionalnih borbi od čega je 6 završio pobedom (5 nokauta) i 1 je bio remi.

Posle ljute borbe od 15 rundi, Lion Spinks je podeljenom odlukom sudija pobedio Muhameda Alija i postao svetski šampion teške kategorije, pa je tako postao prvi (i jedini) bokser koji je Aliju u ringu oduzeo titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.