Izvor: MozzartSport.com, 18.Sep.2021, 11:23

Na Kamp Nou kasa prazna, a Barselona kreće po Sterlinga: Gvardiola napadaču dao zeleno svetlo za odlazak

Katalonci merkaju i Pola Pogbu

U Barseloni ne znaju gde su više šuplji, a ozbiljni se planovi kuju za leto. Optimistični su i ambiciozni uprkos šupljoj kasi i pustoši. Godina je završena sa minusom od 481.000.000 evra, finansijska situacija je nikada gora… A, Blaugrana se nameračila da dovede Rahima Sterlinga i uhvati se u koštac sa Real Madridom, Pari Sen Žermenom i Juventusom za potpis Pola Pogbe.

Koliko u januaru Barselona kreće u ofanzivu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na Rahima Sterlinga. Novu ovanzivu, jer nije tim sa Kamp Noua prvi put zagrizao za engleskog napadača koji korene vuče sa Jamajke. Već je izvršni direktor Mateu Alemani pregovarao sa Mančester Sitijem oko eventualne pozjamice Sterlinga ili razmene za Antoana Grizmana, Usmana Dembelea ili Serhija Roberta, ali mu plan nije prošao iako je bio nadomak realizacije.

U međuvremenu se status Rahima Sterlinga pogoršao. Nekada udarna igla Građana, danas igrač na margini. Nezadovoljan statusom kod Pepa Gvardiole i sa jasnim ciljem – da što pre digne sidro sa Etidada. Frustrira Rahima Sterlinga ovosezonska minutaža, nijednom nije odigrao ceo meč i od mogućih 450 minuta sakupio je 176.

Kako Barselona nije solventna, jasno je da pregovori neće biti laki. Nije Rahim Sterling više u prvom planu, ali sigurno je da ga Mančester Siti neće pokloniti ili pristati na siću. Nezadovoljni Sterling dobio je dozvolu Pepa Gvardiole da napusti klub.

Španac je ulogu lažne devetke namenio Feranu Toresu, ali nije mu samo Tores zatvorio vrata prve postave. Fil Foden je eksplodirao, Građani su dobili opciju više angažovanjem Džeka Griliša za 117.000.000 evra, a kod Pepa Gvardiole bolje se kotiraju i Gabrijel Žezus, Rijada Marez… O Kevinu de Brujneu da se i ne govori.

Budućnost Rahima Sterlinga nije vezana za Etihad. Ne vidi sebe više kao člana Građana, pa će i Barselona na zimu postati zanimljiva destinacija. A, Blaugrana će na leto krenuti po još jedno veliko pojačanje – Pola Pogbu. Potpis kojem se daju još manje šanse.

Francuskom vezisti na leto ističe ugovor sa Mančester junajtedom, koji bi ga rado produžio, ali je upitno da li se klupske želje poklapaju sa željama Pola Pogbe. Opšte je poznato da Real Madrid i Pari Sen Žermen dugo obigravaju oko Old Traforda i vrbuju Pola Pogbu da se prikloni njihovom jatu. Takođe, i Juventus će se upustiti u trku za potpis.

Praktično, Pol Pogba će moći da bira novu sredinu, ili se, pak, odluči da produži boravak na Teatru snova. Ali, na to će u dobroj meri uticati rezultati Mančester junajteda, jer dojadilo je Pogbi da tavori u proseku i ne bude ni blizu borbe za trofeje.

Đoan Laporta, predsednik Barselone, nedavno je obavio razgovor sa Minom Rajolom, koji mu je predočio da će Pol Pogba “biti stavljen na aukciju” i ima mnogo udvarača. Samim tim stavljeno je do znanja Barseloni da je ne očekuje nimalo laka oepracija.

Upustila se Barselona u ozbiljne poduhvate. Deluje da su misije Rahim Sterling i Pol Pogba one nemoguće za tim koji grca u dugovima. Naročito Pol Pogba, jer Pari Sen Žermenu, Real Madridu i Juventusu za razliku od Barselone ne visi omča oko vrata.

Užasna finansijska situacija “oterala” je Lionela Mesija sa Kamp Noua uprkos želji da ostane, vezane su ruke bile Blaugrani. Sada mi finansijska kriza mogla da odnese još dva velika imena...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.