NOVA POBEDA: Prekovićeva zabeležila drugi trijumf, smeši se polufinale

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2021, 07:13

NOVA POBEDA: Prekovićeva zabeležila drugi trijumf, smeši se polufinale

Očekuju je još dva meča u grupi

Srpska karatiskinja Jovana Preković zabeležila je drugu pobedu na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je u drugom meču B savaldala Peruanku Aleksandru Grande sa 1:0.

Do trijumfa je stigla jednim udarcem, koji nosi jedan bod, a koji joj je bio dovoljan za slavlje. Prekovićeva je slavila i u prvom kolu, te se tako približila prolazu u polufinale.

U Jovaninoj kategoriji učestvuje 10 takmičarki podeljenih u dve grupe, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bori se svaka sa svakom. Po dve najbolje će se plasirati u polufinale, pobednice će se boriti za zlatnu medalju, dok će poražene dobiti bronzane medalje bez borbe. U grupi B u kojoj se takmiče Prekovićeva i Sadini se još nalaze  Gijana Faruk (Egipat), Aleksandra Grande (Peru) i Anita Serigina (Ukrajina).

Borbe traju tri minuta ili dok jedan borac ne osvoji osam poena više od protivnika. Ukoliko bude nerešeno, pobednik je borac koji prvi stigne do sledećeg poena. Ako ne bude poena za dodatna tri minuta, pobednika odlučuje komisija od petoro sudija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.