NIŠTA OD REGIONALNE LIGE: Srbi, Hrvati, Slovenci i Crnogorci doneli odluku o ODLAGANJU barem do marta

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2020, 14:52

NIŠTA OD REGIONALNE LIGE: Srbi, Hrvati, Slovenci i Crnogorci doneli odluku o ODLAGANJU barem do marta

Svako će igrati nacionalno prvenstvo.

Ništa od Regionalne lige u vaterpolu, makar do proleća. Nacionalni savezi Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Slovenije usaglasili su se da se takmičenje u sezoni 2020/21 odvija u izmenjenom formatu.

- Naime, usled pandemije koronavirusa koja je ujedno i značajno otežala finansijsku situaciju u praktično svim klubovima, odlučeno je da se sledeće sezone neće igrati Regionalna liga klasičnim ligaškim sistemom. Svaka će država, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odnosno nacionalni savez, održati svoje nacionalno prvenstvo, da bi se u proleće 2021, okvirno u martu ili aprilu, kada se steknu uslovi, odigrala turnirska završnica Regionalne lige - navodi se u saopštenju Upravnog odbora RVL.

Partizan večeras (21.00) otvara evropsku sezonu protiv letonskog RFS-a iz Rige. Očekuje se ubedljiva pobeda crno-belih, s obzirom na snagu rivala - kvota na keca je 1,20, a na kombinazziju 1&4+ 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - RFS.

Sistem takmičenja za RVL u sezoni 2020./21, broj klubova i kalendar će Upravni odbor doneti naknadno, nakon pomnijeg uvida u razvoj stanja s pandemijom, ali i nakon upoznavanja sa FINA i LEN kalendarom.

- Sva četiri nacionalna saveza (Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije) čvrsto podržavaju takmičenje Regionalne vaterpolo lige, te su odlučni da učine sve da ono opstane i u budućnosti - stoji u saopštenju.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska atletičarka Sara Vještica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.