NEVIĐENI PREOKRET: Pljuštali BREJKOVI! Hoksi GUBILI 26 razlike, a onda - ČUDO! Bogdanović BLISTAO (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2021, 07:41

NEVIĐENI PREOKRET: Pljuštali BREJKOVI! Hoksi GUBILI 26 razlike, a onda - ČUDO! Bogdanović BLISTAO (VIDEO)

Spektakularan peti meč NBA plej-of serije.

Neverovatan peti meč plej-of četvrtfinala Istočne konferencije NBA odigrali su Filadelfija i Atlanta. Domaćin je tokom cele utakmice kontrolisao igru, u petoj četvrtini vodio i 26 poena razlike, da bi na kraju tim Bogdana Bogdanovića slavio posle preokreta 109:106 i poveo sa 3:2 u seriji.

Koliko je ovaj duel bio uzbudljiv, svedoči činjenica da je Filadelfija u trećoj četvrtini imala maksimalno vođstvo od 72:46, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali joj ni to nije bilo dovoljno da zabeleži pobedu.

Predvođeni nezadrživim Treom Jangom, Hoksi su postepeno smanjivali minus File, da bi na kraju u potpunosti anulirali zaostatak i došli do trijumfa koji bi mogao da bude presudan kada se radi o plasmanu u polufinale "Istoka.

Atlanta je na pet minuta pre kraja spustila razliku ispod dovcifrene, da bi na dva i po minuta do kraja stigla samo na -4, a potom i na koš zaostatka samo dva minuta pre poslednjeg zvuka sirene. Usledila su tri slobodna bacanja Treja Janga koje je najefikasniji igrač meča realizovao, pa su Hoksi poveli na opšte iznenađenje svih gledalaca.

Najvažnije poene na utakmici postigao je Danilo Galinari, koji je poput legendarnog asa Dalasa Dirka Novickog proturio loptu kroz mrežicu. Tada je usledila drama: domaćin je imao napad na 29 sekundi do kraja, posle čega je Embid promašio dva "penala" i povratka Seventisiksersima nije bilo.

🏀 FINAL SCORE THREAD 🏀

From 26 points down, Trae Young (39 PTS) and the @ATLHawks come back to win Game 5 and take a 3-2 series lead! #ThatsGame #NBAPlayoffs

Game 6: Friday at 7:30pm/et on ESPN

John Collins: 19 PTS, 11 REB

Danilo Gallinari: 16 PTS

Lou Williams: 15 PTS pic.twitter.com/3b9SncUGxW

— NBA (@NBA) June 17, 2021

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović nije imao svoje veče. Šut ga nije išao i brzo je zaradio pet ličnih, već u finišu treće četvrtine. Na kraju je meč završio sa šest koševa, tri skoka i jednom asistencijom, uz šut 0/4 za tri i 3/9 za dva poena.

Atlantu je do trećeg trijumfa vodio već pomenuti Jang sa 39 poena, Kolins je bio sjajan sa 19 koševa i 11 uhvaćenih lopti. U poraženom timu, blistali su Džoel Embid sa 37 poena i 13 skokova, dok je Set Kari ubacio jedan manje.

U drugom meču večeri, viđen je još jedan brejk, pošto su Klipersi iznenadili najbolji tim regularnog dela sezone i slavili u Solt Lejk Sitiju protiv Jute rezultatom 119:111.

Nijedna ekipa nije uspela da stekne prednost veću od 10 koševa razlike. Prvi su do nje došli Džezeri u finišu poluvremena (56:46), ali su gosti iz Los Anđelesa već do kraja treće deonice preokrenuli rezultat u svoju korist sa istom razlikom (82:92).

PG rises up through the contact and gets it to fall! He's got 35 PTS! #NBAPlayoffs @LAClippers 113@utahjazz 106

59.0 remaining on TNT pic.twitter.com/jx8gqB9Xhj

— NBA (@NBA) June 17, 2021

Lišeni pomoći povređenog Kavaja Lenarda, Klipersi su služili domaćinu kao "topovska hrana" u prvom delu, pošto je domaćin do tog trenutka pogodio čak 17 trojki.

U nedostatku Lenarda iskočili su Pol Džordž koji je bio i najefikasniji igrač meča sa 37 poena, 16 skokova i pet asistencija. Veliku pomoć imao je u Markusu Morisu (25 poena) i Redžiju Džeksonu koji se istakao odličnim šutevima u samoj završnici meča. Značajan doprinos trijumfu dao je i Man sa 13 poena.

Bojan Bogdanovic came out on fire 😮⁰⁰He hit six 3-pointers and is up to 18 PTS after the 1Q pic.twitter.com/NWhPleqVmx

— NBA on TNT (@NBAonTNT) June 17, 2021

Što se tiče Jute, bez konkurencije najbolji je bio Bojan Bogdanović 32 poena, postigavši pritom šest trojki u prvoj četvrtini. Donovan Mičel je ubacio 21 koš, a Rudi Gober na 17 poena dodao 10 uhvaćenih lopti.

REZULTATI:

Filadelfija - Atlanta 106:109 (u seriji 2-3)

Juta - Los Anđeles Klipers 111:119 (u seriji 2-3)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.