NESTOROVIĆ OTKRIO: Izlečio sam Đokovića, imao je OZBILJNIH zdravstvenih problema!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 09:49

NESTOROVIĆ OTKRIO: Izlečio sam Đokovića, imao je OZBILJNIH zdravstvenih problema!

I dan danas su u kontaktu.

Doktor Branimir Nestorović mesecima je u centru pažnje zbog stavova o epidemiji koronavirusa, pa se više puta našao na meti javnosti. Ipak, mnogi koji su bili njegovi pacijenti imaju za njega samo reči hvale i ističu da je vrstan stručnjak. Jedan od njegovih pacijenata bio i, sada prvi reket sveta, Novak Đoković.

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa za Informer objašnjava da je čak dve godine lečio Noleta od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << astme i da mu je praktično spasao karijeru!

- Istina je, Novak je bio moj pacijent na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu. Imao je tada oko deset godina. Dve godine je dolazio kod mene. Ljudi koji su ga gledali kako trenira su došli i rekli mi: "Ima jedan mali, neviđeno je talentovan, ali ima zdravstvenih problema." Ne mogu mnogo da otkrivam iz etičkih razloga, ali tačno je da sam ga lečio - kaže Nestorović za Informer.

Lečenje je bilo očigledno uspešno, što nam je potvrdio i Nestorović i istakao da su redovno u kontaktu.

- Kad lečenje nije uspešno, pacijent ne ostane u kontaktu sa doktorom, a Novak i ja smo se baš pre neki dan čuli. Trebalo je da se vidimo, ali on je od dolaska u Srbiju kao pušten sa lanca, uželeo se domovine. I njegov otac Srđan mi je rekao da ne može da ga uhvati. Dogovarali smo se da napravimo intervju tokom kojem bih ja njemu postavljao pitanja - uz osmeh kaže Nestorović.

Doktor, u čiju užu sferu spadaju astma, atopijski dermatitis, alergijski rinitis i infekcije disajnih puteva, uvek je na strani Đokovića. On kaže i da podržava Novakov način ishrane i dijetu koja podrazumeva da se u toku 24 sata samo tokom osam sati jede, a ostalih 16 gladuje i pije vodu.

- Ja ne dozvoljavam da se bilo šta loše kaže za Novaka, jer je on sjajan lik. Toliko toga je dao državi Srbiji. Novaku nisu potrebni proteini i mišići. Imate grupu sportista poput španskog tenisera Rafaela Nadala. On je mišićav, a mišići se hrane šećerom i belančevinama. Za ovo što Novaku treba, a to je izdržljivost, njegova način ishrane je idealan. Tu dijetu je upražnjavao i Nikola Tesla - dodaje Nestorović.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda američka odbojkašica Kajla Simons

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.