NEOČEKIVANA ODLUKA: Šampionima u Melburnu ove godine sleduje manje keša

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2021, 10:55

NEOČEKIVANA ODLUKA: Šampionima u Melburnu ove godine sleduje manje keša

Veća zarada za slabije rangirane igrače.

Pobednici Australijan opena u muškom i ženskom singlu ove sezone dobiće manju nagradu u odnosu na prošlogodišnju. Kako je saopšteno, šampionima u singlu pripašće negde oko 2,75 miliona australijskih dolara, u odnosu na prošlogodišnih 4,12 koliko su dobili i Novak Đoković i Sofija Kenin.

Ipak, nagradni fond ostaje isti, 71,5 miliona australijskih dolara, ali distribucija kolača neće biti istao kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prethodnih godina.

Organizatori su želeli da pomogne igračima koji ispadaju u ranijim rundama, ali i u zavisnosti od prodatih ulaznica, finalisti će umesto 2 miliona dobiti oko 1,5 miliona dolara.

Polufinalistima sledi po 850.000 dolara, što je 20 odsto manje nego prošle godine, ali zato četvrtfinalistima sledi gotovo isto kao prošle godine, 525.000 dolara.

Poraženi u prvom kolu moći će da računaju na čak 100.000 dolara, što je zaista odlično, jer je za 11 odsto više nego prošle godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.