NEBO SE OTVORILO: Čak i posle 29 godina Zvezdaši se NAJEŽE kada čuju ove reči (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2020, 07:32

NEBO SE OTVORILO: Čak i posle 29 godina Zvezdaši se NAJEŽE kada čuju ove reči (VIDEO)

Neverovatan uspeh.

Nebo se otvorilo. Reči su koje svakom Zvezdaši donose osmeh na lice, ali i neku pozitivnu jezu. Sve je to vezano za 29. maj 1991, kada je ostvaren najveći uspeh jugoslovenskog i srpskog fudbala. Tada je Crvena zvezda postala šampion Evrope, pobedivši u finalu na stadionu "Sveti Nikola", u Bariju, prvaka Francuske Olimpik iz Marseja posle boljeg izvođenja penala 5:3 (0:0).

Izabranici tadašnjeg trenera Ljupka Petrovića, prethodno su eliminisali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << švajcarski Grashopers (1:1, 4:1), škotski Glazgov Rendžers (3:0, 1:1), nemačke Dinamo iz Drezdena (3:0, 2:1) i minhenski Bajern (2:1, 2:2). Pobedom nad Francuzima u finalu Kupa evropskih šampiona na stadionu "Sveti Nikola", Zvezda je ušla među "besmrtne" šampione.

Što se tiče penal serije, kapiten i golman kluba sa Marakane Stevan Stojanović odbranio je prvi jedanaesterac u seriji Manuelu Amorosu, dok su iz Zvezde svi bili precizni (Prosinečki, Binić, Belodedić, Mihajlović i Pančev), pa je popularni Dika imao privilegiju da podigne "ušati" pehar.

Petrović, koji se iznenađujuće odlučio za defanzivnu taktiku, na teren u Bariju poslao je sledeći tim: Stevan Stojanović, Vladimir Jugović, Slobodan Marović, Refik Šabanadžović, Miodrag Belodedić, Ilija Najdoski, Robert Prosinečki, Siniša Mihajlović, Darko Pančev, Dejan Savićević (umesto njega ušao Vlada Stošić) i Dragiša Binić.

Sećanja ne blede ni 29 godina kasnije, ali da se nešto slično ponovo desi malo je verovatno.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska odbojkašica Milica Tasić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.