NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA: Cicipas posle skandala osuo paljbu po Kirjosu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2022, 08:39

NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA: Cicipas posle skandala "osuo paljbu" po Kirjosu

Australijanac je prošao dalje.

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se u osminu finala Vimbldona pošto je savladao petog igrača sveta Stefanosa Cicipasa sa 3:1 u meču koji je obilovao incidentima.

Grčki teniser Stefanos Cicipas potpuno je "izgubio kompas" tokom jednog duela sa Nikom Kirjosom – lansirao je lopticu u publiku, namerno je gađao rivala, a potom se zbog takvih izliva besa izvinio na konferenciji za medije.

- Svidela mi se atmosfera koju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smo napravili danas. Ipak, razočaran sam nekim stvarima koje su se dogodile, naročito pošto su se dešvala iznova i iznova i iznova. Posle nekog perioda sve je to teško ignorisati. Imao sam osećaj da sam u cirkusu, na neki način. Meni se dopada što je Nik drugačiji i što donosi neku drugu stranu našem sportu. To nije loša stvar. Međutim, nikada do sada se nije ovako ponašao, nije došao do tačke u kojoj je bilo ovoliko zamorno. Konstantno pričanje, konstantne žalbe… Treba da serviram, a onda sledi duga pauza tokom koje se ne igra tenis. On zna da sudija neće promeniti odluku zbog njegove priče, to je glupo, ne vredi o tome ni razmišljati. Frustrirajuće je da se nekome to dozvoljava - izjavio je 23-godišnji Stefanos Cicipas.

- Moram da kažem da je izbacivanje loptice u publiku bio loš potez sa moje strane. Nikada mi se to ranije nije dogodilo i izvinio sam se gledaocima. Ne znam šta mi je u tim trenucima prolazilo kroz glavu. Hvala bogu, nisam nikoga pogodio, loptica je pogodila zid. Sigurno to nikada više neću uraditi. Postojalo je nešto što je kreiralo takvo moje ponašanje, nešto na šta ja nisam naviknut. Mislim da ljudi treba da se skupe i popričaju o pravilu koje bi sprečilo manipulisanje protivnikom i skretanje pažnje rivala. Mislim da bi to doprinelo čistijem tenisu - kazao je Grk.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.