NAĐEN NAČIN DA SE PREBRODI KRIZA: Uzeli kredit od 220 miliona! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2020, 21:31

NAĐEN NAČIN DA SE PREBRODI KRIZA: Uzeli kredit od 220 miliona! (FOTO)

Novac neće biti korišćen za pojačanja.

Fudbalski klub Totenhem pozajmiće 220 miliona dolara od Engleske banke kako bi olakšao finansijsku situaciju pogoršanu krizom izazvanom pandemijom korona virusa.

U Totenhemu očekuju da će do juna 2021. godine izgubiti oko 250 miliona dolara, pošto navijači neće moći da prisustvuju utakmicama, ali i jer klub neće moći da organizuje dve utakmice NFL lige. Totenhem je saopštio da pozajmljeni novac neće iskoristiti za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dovođenje igrača.

Tottenham borrows USD 220 million to cope with losses caused by Covid-19@SpursOfficialhttps://t.co/MeeOKTwoDO

— HT Sports (@HTSportsNews) June 4, 2020

– Uvek smo vodili klub na samoodrživoj finansijskoj osnovi. Već sam rekao 18. maja, tokom mojih 20 godina u klubu, bilo je mnogo prepreka na putu, ali nijedna ovako velika, pandemija korona virusa se pokazala kao najozbiljnija od svih. Neophodno je da sada svi radimo zajedno, naučnici, Vlada i ostali stručnjaci, da nađemo bezbedan način da vratimo gledaoce na sportske i zabavne manifestacije – rekao je predsednik Totenhema Danijel Levi.

Totenhem je poslednje četiri godine igrao u Ligi šampiona i to mu je donosilo zaradu, ali ove sezone se muči da se plasira u najskuplje takmičenje, pošto je trenutno osmi na tabeli sa sedam bodova zaostatka za Čelzijem na četvrtom mestu, koje vodi u Ligu šampiona. Premijer liga nastaviće se 17. juna, a do kraja sezone ostalo je da se odigra još devet kola.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.