Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2021, 14:42

Murinjo se pravda: Nisam ja prodao De Brujnea iz Čelsija

“On je insistirao da ode u Nemačku”, kaže Portugalac

Kada bi se pravila neka lista najpogrešnijih fudbalskih odluka u 21. veku, visoko mesto bi zauzeo Čelsi potezom da se odrekne Kevina de Brujnea i proda ga Volfzburgu.

Posle samo godinu dana Belgijanac se vratio u Englesku, ovog puta u Mančester siti, čiji je najbolji igrač punih šest godina. I biće još koju, pošto je potpisao novi višegodišnji ugovor.

Za najvećeg krivca što se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << De Brujne nije zadržao u Čelsiju proglašen je Žoze Murinjo, tadanšnji menadžer Plavaca. Ali, on se u intervju za TalkSport pravdao da nije kriv u ovom slučaju.

Kevin je neverovatan igrač, u ovom momentu jedan od najboljih na svetu, bez dileme. Moja priča sa Kevinom je zabavna i na kraju, za njega je sve ispalo dobro. Kada sam bio u mom drugom mandatu u Čelsiju, otišli smo u Aziju na turneju. Plan je bio da De Brujne ode s nama, a kada se vratimo, da ga pošaljemo na pozajmicu”, pričao je Murinjo.

Portugalski stručnjak, koji je sada šef struke Rome, tokom azijske turneje je promenio mišljenje.

“Toliko me impresionirao, da sam odlučio da ga ne šaljem na pozajmicu, nego da ga ostavim sa nama. Na premijeri u novoj sezoni protiv Hala bio je starter, ali u drugoj na Old Trafordu nije igrao i posle utakmice mi je prišao i rekao: “Želim da igram svaku utakmicu, svaki minut”. Dakle, nije želeo da ostane sa nama i da se uz nas razvija, tražio je da ode na pozajmicu”.

Murinjo je rešio da De Brujneu izađe u susret.

“Uporno je tražio da ode, hteo je u Nemačku, gde je prethodno bio na pozajmici u Verderu. Želeo je da se razvija u Bundesligi i njegova je bila odluka da nas napusti. Mnogo je pritiskao tim zahtevom i klub ga je na kraju prodao”.

Slaže se Portugalac da je Čelsi napravio grešku u slučaju belgijskog fudbalera.

“Kevin nije bio spreman da čeka, jer je došao iz Nemačke gde je igrao svaki minut svake utakmice. Nekada treneri prave greške, ne vide koliki potencijal za budućnost leži u nekom fudbaleru. Sa De Brujneom to nije bio slučaj, video sam kolike su njegove mogućnosti, ali on je bio dečko sa jasnom slikom u glavi šta želi”, objasnio je Žoze Murinjo.

I Kevin de Brujne sigurno nije taj koji se danas kaje kako mu je sve ispalo…

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.