Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2020, 11:34

Murinjo: Čuvajte sećanje na Dijega kao što je meni tata pričao o Di Stefanu

„Maradona me uvek zvao posle poraza, nikad posle pobeda“, kaže trener Totenhema

Fudbalska planeta i dalje oplakuje Dijega Aramanda Maradonu. Napustio je slavni Argentinac ovaj svet, ostavio za sobom dubok trag, a njegovo nasleće, fudbalsko i životno, prepričavaće se vekovima.

Kako vreme bude prolazilo postaće jasnije kakva je veličina otišla. Imaće šta da se pamti i na njegov značaj ukazuje, između ostalih, Žoze Murinjo.

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Svet je upoznao Maradonu, a svet nikad ne zaboravlja. Postaraću se da moj sin sazna sve o njemu, iako je rođen pošto je Dijego već okončao karijeru. Isto tako sam siguran da moj sin, kad dođe vreme da se ostvari kao otac, svojim pokolenjima neće dozvoliti da Dijega Armanda Maradonu prekrije plašt zaborava“, ističe trener Totenhema posle pobede nad Ludogorecom u Ligi Evrope.

Portugalac je samo tri godine mlađi od El Pibea. Na stranu što izgleda bar 10-15 godina svežije, činjenica je da je bio njegov savremenik.

Pomalo je ličio na Alfreda di Stefana. Nikad nisam bio u prilici da vidim čuvenog Argentinca kako igra fudbal, ali mi je tata dosta pričao o njemu. Svaka nova generacija ima fudbalere koje prati, a u mojoj generaciji igrao je jedan kog su svi znali. Zvao se Dijego. Da, taj Dijego. Nedostaje mi. Žao mi je što nismo provodili više vremena zajedno, stvarno bih to voleo. Njegova porodica, prijatelji i kolege su privilegovani što su ga baš dobro poznavali i što su provodili dosta vremena s njim“.

Murinjo otkriva da je bio blizak sa Maradonom i da je jedna od najvećih fudbalera sveta svih vremena umeo da ga iznenadi telefonskim pozivom. Obavezno posle neuspeha, vodeći se utiskom d aje čoveku potrebna uteha kad mu ne ide. Kad ide – šta ima da ga zove.

„Poznavao sam ga dovoljno dobro. Toliko da bi me posle mojih najtežih poraza uvek zvao. Nikad posle pobeda. Nedostaje mi, mnogo sam tužan, ali istovremeno sam i dobro raspoložen, jer me je svaki trenutak proveden s njim terao na smeh“, zaključio je Žoze.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.