Mundobasket - Francuzi ubedljivim trijumfom stavili tačku na prvu fazu, ovako izgleda druga!

Izvor: Sportske.net, 05.Sep.2019, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mundobasket - Francuzi ubedljivim trijumfom stavili tačku na prvu fazu, ovako izgleda druga!

Srbija u grupi sa Italijom, Španijom i Portorikom.

Francuska je pobedom nad selekcijom Dominikanske republike, rezultatom 90:56, nastavila trijumfalan niz, pa u drugu rundu ide sa pobedom više od današnjeg rivala i praktično je na pobedu od plasman u četvrtfinale.

Nisu se puleni Vesana Kolea pošteno ni oznojili, nakon prvog kvartala imali su 10 poena prednosti, do poluvremena su vodili sa +22.

Prednost je nastavila da raste, da bi na kraju slavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sa ubedljivih 34 poena u suficitu.

Svi igrači osim Luja Labejrija su se upisali u listu strelaca, istakao se De Kolo sa 15 poena, 13 je dodao Gober (8sk), 11 je ubacio bivši centar Zvezde Matijas Lesor, dok je dvocifren sa 10 poena bio i Evan Furnije.

U poraženom sastavu dvocifren samo Viktor Liz sa 12 poena.

Obe selekcije dakle idu dalje, a u nastavku takmičenja će igrati u grupi sa Australijom i Litvanijom, "Kenguri" su poput "Trikolora" u drugu fazu poneli po pobedu.

Dakle, ovim susretom kompletirana je prva faza takmičenja, u drugoj imamo četiri grupe sa po četiri tima.

Grupu I čine selekcije Argentine, Poljske, koje imaju po pobedu iz prve runde, kao i Venecuele i Rusije.

Srbija je u grupi J, sa selekcijama Španije (bez poraza, kao i "Orlovi), Italije i Portorika, prvi meč igramo sa Portorikom već sutra od 10:30h, ukoliko slavimo, bićemo na korak od plasmana u četvrtfinale, ako Španija dobije Italiju, imaćemo obezbeđen plasman među osam najboljih.

Dve gore-pomenute grupe će se ukrstiti u četvrtfinalu, prvi iz grupe I (I1) igra sa drugim iz grupe J (J2), drugi iz grupe I (I2), igra sa prvim iz grupe J (J1).

Foto: fiba.basketball

Dalje, grupu K čine selekcije SAD, Češke, Brazila i Grčke, Amerikanci i Brazilci nose po pobedu iz prve faze.

I poslednju, grupu L, čine selekcije Francuske, Australije, Dominikanske republike i Litvanije, Francuzi i Australijanci imaju po pobedu više.

U četvrtfinalu će se ukrstiti prvi iz grupe K (K1), sa drugim iz grupe L (L2), kao i drugi iz grupe K (K2), sa prvim iz grupe L (L1).



Doći će do ukrštanja u polufinalu, pobednici mečeva (I1 - J2) i (K1 - L2) sastaće se u jednom, u drugom će se za finale boriti pobednici mečeva (J1 - I2) i (L1 - K2).



Suma sumarum, cilj je izbeći Amerikance sve do eventualnog finala, kako bi se to dogodilo, potrebno je da iz grupe J izađemo kao pobednici, pod uslovom da Amerikanci iz svoje grupe (K), što je očekivano, takođe izađu kao prvi.



Druga runda Mundobasketa u Kini (grupe):

Grupa I



Argentina (3-0)

Poljska (3-0)

Venecuela (2-1)

Rusija (2-1)




Grupa J



Srbija (3-0)

Španija (3-0)

Italija (2-1)

Portoriko (2-1)


Grupa K

SAD (3-0)

Brazil (3-0)

Češka (2-1)

Grčka (2-1)



Grupa L

Francuska (3-0)

Australija (3-0)

Litvanija (2-1)

Dominikanska republika (2:1)

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Mundobasket - Sjajni Poljaci nastavili niz, Rusi na ivici ambisa

Izvor: Sportske.net, 06.Sep.2019, 12:23

Poljska na pragu plasmana u četvrtfinale...Reprezentacija Poljske je nakon tri pobede u prvoj fazi i drugu počela trijumfom, slavili su protiv Rusije rezultatom 79:74 (16:22, 18:18, 19:17, 26:17)...Rusi su dobili prvi kvartal, na prvi odmor otišli su sa šest poena prednosti...Tvrdo i borbeno u drugoj...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.