Izvor: MozzartSport.com, 02.Nov.2020, 18:40

Muke za Lučeskua, alarm za Barsu: Dinamova Kovid-19 šestorka trenirala sa ostatkom tima

Tvrdi Mundo Deportivo

Za nešto više od 48 sati Barselona bi trebalo da ugosti kijevski Dinamo u trećem kolu grupne faze Lige šampion. Ukrajinski tim je doputovao na Pirineje sa skraćenim spiskom koji čini 19 fudbalera – trojica su od ranije bila pozitivna na Kovid-19, još šest je dobilo pozitivan test nakon jučerašnjeg testiranja.

U celoj priči ništa ne bi bilo problematično, da pomenuta šestorka u sastavu Nikolaj Šaparenko Aleksandr Karavaev, Geori >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Citaišvili, Denis Garmaš, Mikel Duelun i Tudor Baluta nisu pre dobijanja rezultata PCR testa odradili čitav grupni trening i time ugrozili ostatak ekipe, a realno i fudbalere predstojećeg rivala.

Naime, Mundo Deportivo tvrdi da izvori od kojih je dobio pomenutu informaciju imaju direktne kontakte u taboru ukrajinskog velikana. Ukoliko je tvrdnja tačna postoji realna verovatnoća da među 19-oricom fudbalera gostiju koji će biti u konkurenciji za duel na Kamp Nou postoji solidan broj zaraženih Kovidom-19, a samim tim ugroženi su Lionel Mesi koje očekuje 90. minuta borbe rivalom sa Olimpijskog stadiona.

Stoga je katalonsko zdravsto, uz dogovore sa UEFA odlučilo da organizuje grupno testiranje za goste u 10.00 pre podne, kako bi se dobila jasnija slika zdravstvenog stanja u Dinamu pre treninga koji je zakazan za 19.00.

UEFA protokoli podrazumevaju da je za odigravanje utakmice neophodno klub ima minimum 13 zdravih igrača. Mirčea Lučesku na raspolaganju ima šest više od te brojke, a videćemo hoće li se situacija značajno promentiti posle sutrašnjeg testiranja i hoće li utakmica uopšte biti odigrana u planiranom terminu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.