Izvor: MozzartSport.com, 18.Nov.2020, 00:10

Muke za Kokoškova, Fenerova koš razlika poslednja dva meča -60, Nedovićeva partija za zaborav

Posle debakla od Brselona i Baskonija ubedljiva protiv turskog velikana

Ako je debakl koji mu je priredila Barselona prepet dana nagovestio da u redovima Fenerbahčea postoji kriza, odna je večerašnji poraz u Vitoriji to ptvrdio. Baskonija je bila nemilosrdna, doduše ne baš kao Barselona i sa 18 razlike ispratila ekipu od koje je gubila devet puta u poslednjih deset međusobnih okršaja - 86:68. Šampion Evrope iz 2017. iz poslednje dve utakmice ima koš razliku u debelom minusu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od čak 60 poena.

Fener je vodio tokom čitave prve deonice, ali od starta naredne, pa nadalje, španski klub je lagano pritiskao papučnicu sa gasom, dok je konačno nije nagazio sredinom poslednje četvrtine. Razlog poraza gostiju možemo tražiti u nekoliko segmenata. Nije bilo tečne i smislene timske igre, pa su se u napadu konstantno tražila individualna rešenja. O tome svedoči deset asistencija manje od rivala, ukupno 18, odnosno katastrofalan šut van linije 6,75. Izabranici Igora Kokoškova ispalili su čak 28 trojki, a samo šest lopti prošlo je kroz protivnički obruč.

Takođe, ne dešava se previše često da truski gigant bude ozbiljno nadigran u skoku, kao što je bio slučaj večeras. Domaćin je uhvatio čak 38 lopti, naspram 22 skoka ekipe sa Bosfora.

Dakle, Fener je podbacio u više segmenata, dok je Baskonija to maksimalno koristila i na pogon Petersa, Gedraitisa i Dragića uvećavala prednost i lagano privodila meč kraju. Suma sumarum, pomenuti trio je kombinovano postigao 60 od 86 poena tima iz Vitorije koji je prekinuo niz od tri poraza. Svaki od njih bio je i te kako tesan, nijedan sa više od tri poena razlike, a izabranici Duška Ivanovića su to večeras debelo naplatili nedužnom Feneru.

Još jedan španski tim večeras osetio slast pobede. Reč je o Valensiji koja je, poput Baskonije, takođe slomila Panatinaikosa sredinom poslednje deonice – 95:83. Pao je skakački bio dominantniji rival, ali je komparativnu prednost u tom segmentu prosuo sa osam izgubljenih lopti više u odnosu na rivala, čak 18. Valensiju je krasila sjajna timska kohezija oličena kroz 28 asistencija i sjajno raspoređenim poenima. Klemen Prepelič je bio najefikasniji sa 18, Hermanson pet manje, a po 11 San Emeterio i Tobaj. Nikola Kalinić je meč završio sa četiri poena, pet asistencija i jednom uhvaćenom loptom, dok će se Nemanja Nedović truditi da što pre zaboravi jednu od lošijih partija ove sezone. Srpski bek je upisao svega pet poena uz šut 1/4 za dva, odnosno 1/5 za tri poena.

EVROLIGA - 9. KOLO

Utorak

Zenit - Himki 83:88

/Beron 24 - Šved 24/

Efes - Bajern 71:74

/Plajs 19 - Boldvin 15/

19.00: (3,05) Žalgiris (15,0) CSKA (1,45)

20.30: (1,60) Baskonija (14,5) Fenerbahče (2,55)

21.00: (1,60) Valensija (14,5) Panatinaikos (2,55)

Sreda

18.30: (1,30) Real Madrid (16,0) Makabi (3,90)

20.00: (1,55) Alba (14,5) Asvel (2,70)

20.45: (1,45) Olimpija Milano (15,0) Crvena zvezda (3,05)

Odloženo

Barselona - Olimpijakos

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Muke za Kokoškova, Fenerova koš razlika na poslednja dva meča -60, Nedovićeva partija za zaborav (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Nov.2020

Posle debakla od Barselone i Baskonija ubedljiva protiv turskog velikana..Ako je debakl koji mu je priredila Barselona pre pet dana nagovestio da u redovima Fenerbahčea postoji kriza, onda je večerašnji poraz u Vitoriji to potvrdio. Baskonija je bila nemilosrdna, doduše ne baš kao Barselona i sa...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.