Izvor: MozzartSport.com, 12.Maj.2021, 03:48

Može preko celog terena, može i bez gledanja: Još jedno MVP veče Nikole Jokića (VIDEO)

Srpski centar predvodio Nagetse do pobede u Šarlotovom Spektrum centru koja im je donela prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa

Još malo je ostalo do 16. maja i kraja ligaškog dela NBA. Denver Nagetsi uveliko su obezbedili mesto u plej-ofu, ali ne i Nikola Jokić MVP titulu.

Iako je zdravorazumski Somborac favorit za prestižno priznanje, ima onih koji ne misle tako i pre srpskog centra ističu Džoela Embida iz Filadelfije, Stefa Karija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz Golden Stejta, pa i Krisa Pola iz Finiksa. Da greše, Jokić im je pokazao još jednom sjajnom partijom.

U pobedi protiv Šarlota u gostima (117:112) ubacio je 30 poena (čak 16 iz 17 pokušaja sa linije slobodnih bacanja), imao 11 skokova i šest asistencija, od kojih dve za TV špice. Prvo bez gledanja za trojku Ostina Riversa, a onda i preko celog terena za lagano zakucavanje Arona Gordona.

This pass ???? pic.twitter.com/VFQc1W2xXV

That's a touchdown! pic.twitter.com/OCJ8ZrN9ZD

Samo u prvoj četvrtini Jokić je za 10 minuta ubacio 10 poena i imao pet skokova. Doduše, Majkl Porter Junior bio je još efikasniji sa 16 poena od ukupno 38 Nagetsa u toj deonici. Upravo su njih dvojica i predvodili goste do pobede sa po 30 poena. Jokić za 33, a Porter za dva minuta više.

Gledajući individualni učinak, za poen bolji od Denverovog tandema bio je Devonte Grejem, a u domaćem timu pratio ga je Teri Rozer s 21.

Iako je Denverova prednost u prvoj četvrtini išla do 20 razlike, a u četvrtoj u nekoliko navrata bila "plus 13", Šarlot je uspeo da dođe do dramatične završnice. Prišli su gosti na samo pola koša zaostatka (106:107), međutim, nisu uspeli da izbegnu poraz. Mada, on ne bi trebalo da utiče na njihov plasman u plej-of, odnosno na plej-in turnir kroz koji će pokušati da se domognu završne faze.

NBA - REZULTATI

Šarlot - Denver 112:117

/Grejem 31 - Jokić 30, Porter 30/

Detroit - Minesota 100:119

/Tauns 28 - Bej 21/

Boston - Majami u toku

Toronto - LA Klipers u toku

Čikago - Bruklin u toku

Indijana - Filadelfija u toku

Memfis - Dalas u toku

Milvoku - Orlando u toku

04.00: Golden Stejt - Finiks

04.00: LA Lejkers - Njujork

04.00: Sakramento - Oklahoma

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.