Izvor: MozzartSport.com, 02.Maj.2021, 11:40

Može li Junajted da ubije nade Liverpula i odloži krunisanje gradskog rivala?

Mozzart daje najveću kvotu na svetu na pobedu Liverpula - 2,70

Nije bilo mnogo onih ljudi koji su "videli" pad Liverpula posle sezone ovenčane krunom Premijer lige. Još manje nekih koji su očekivali da će Mančester Junajted, koji je već dugo u zapećku, pred ciljnom ravninom da ima dvocifrenu prednost u odnosu na branioca titule, a izvesno nije bilo nikoga ko je bio ubeđen da se Redsi neće ni kvalifikovati za Ligu šampiona. A, baš ka tome ide ova kampanja najjačeg engleskog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << takmičenja...

Mančester Junajted ulazi u nedeljni derbi (17.30), najveći na Ostrvu u zemlji ispod Hadrijanovog zida i jedan od najžešćih na svetu, sa čak 13 bodova više od mrskog rivala Liverpula. Predstojeći 207. duel višedecenijskih neprijatelja, koji su rivalitet razvili i zahvaljujući ekonomskoj i industrijskoj istoriji dva velika engleska grada koja dele nepunih 56 kilometara, biće verovatno odlučujući za ambicije protagonista. Sa preostalih pet utakmica do kraja šampionata, izbegavanje poraza bi garantovalo Crvenim đavolima završetak sezone ispred ekipe Jirgena Klopa.

17.30: (2,75) Mančester junajted (3,25) Liverpul (2,60)

Bez obzira na matematiku, čini se da je takav scenario nepobitan i neosporan, jer iza Olea Gunara Solskjera i njegovih pulena je veliki napredak u ovoj ludoj, zgusnutoj kampanji iza zatvorenih stadiona. Junajted zato u derbiju 34. kola prvenstva ima priliku da nanese udarac čekićem Liverpulovim šansama da se plasira u najbolju četvorku Premijer lige, istovremeno zadržavajući drugo mesto na tabeli, ali i odlagajući promociju novog šampiona. U slučaju poraza, Đavoli bi omogućili Mančester Sitiju da već posle derbija i zvanično postane šampion Engleske. Dakle, motiva ima na pretek.

Redsi su trenutno šestoplasirani, sa sedam boda manje od Čelsija na četvrtom mestu: Plavci su juče rutinski odradili meč sa Fulamom i slavili sa 2:0 golovima

Kaija Haverca, pa su tako napravili još jedan korak ka plasmanu u elitno takmičenje. Ponavljanje poraza od 3:2 u četvrtom kolu FA kupa krajem januara, ostavilo bi Crvene sa teorijom, koja se baš i ne dokazuje u praksi. I indikativno bez Lige šampiona.

Svaki drugačijih ishod pružio bi im nadu, jer Čelsi u poslednja četiri duela sezone očekuju mečevi protiv Mančester Sitija, Arsenala, Lestera i Aston Vile. Istina, možda će Pep Gvardiola da odmori igrače, jer utakmica dolazi tačno posle polufinala Lige šampiona, ali u istom "sosu" i je Tomas Tuhel. Arsenal, takođe, daje prioritet Evropi, a Vila nema prevelikih ambicija, mada Plavcima neće biti lako jer niko u Engleskoj ne poklanja bodove. Sa druge strane, Liverpul se posle Junajteda suočava sa Sautemptonom, Vest Bromvičem, Barnlijem i Kristal Palasom. Sve četiri su već dobijene na papiru. Međutim, ovosezonski učinak ekipe sa Enfilda sugeriše oprez, a primer je i prošlonedeljni dvoboj sa Njukaslom, kada su Svrake odnele bod.

Sastav sa Old Traforda je u izvrsnoj formi, neporažen je na poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima (šest pobeda), a pritom je u toku sedmice na izmaku razbio Romu u prvom meču polufinala Lige Evrope (6:2) i tako došao na prag velikog finala. Liverpul je sa druge strane ponovo počeo da posrće, posle trijumfa nad Aston Vilom remizirao je sa madridskim Realom u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona, u Španiji je prethodno poražen (1:3), pa je tako ostao i bez poslednje šanse da se ove sezone domogne trofeja. Usledili su remiji sa Lidsom i Njukaslom, kao nova razočarenja u nizu.

Mohamed Salah će danas imati i motiv više, kako mu jedan gol nedostaje da se popne na 12. mesto liste najboljih strelaca u istoriji kluba sa Enfilda. Dosad ih je postigao 29 u tekućoj sezoni (20 u PL), a pogotkom u minulom kolu protiv Njukasla se izjednačio sa Dikom Foršoom na večnoj listi. Od kako je stigao u Liverpul, upisao je 198 nastupa i postigao 123 pogotka.

Sredinom januara Junajted je na Enfildu remizirao 0:0 i možda bi na Teatru snova takav epilog videli kao pristojan rezultat, ali Đavoli su iskoristili odbrambene nedostatke Liverpula u tom uzbudljivom okršaju FA kupa i ekipa su sa daleko boljom formom i samopouzdanjem. A, tek što Crveni nisu pobedili

najvećeg rivala punih sedam godina u njegovom domu, još od pogodaka Stivena Džerarda i Luisa Suareza, na meču u kojem je Nemanja Vidić zaradio crveni karton.

OČEKIVANI SASTAVI

Mančester junajted 4-2-3-1: Henderson - Van Bisaka, Lindelof, Megvajer, Šo - Mektomini, Fred - Rašford, Fernandes, Pogba - Kavani

Liverpul 4-3-3: Alison - Aleksander Arnold, Fabinjo, Kabak, Robertson - Milner, Tijago, Vajnaldum - Salah, Žota, Mane

PREMIJER LIGA - 34. KOLO

Petak

Sautempton - Lester 1:1 (0:0)

/Vord Praus 61pen - Evans 68/

Subota

Kristal Palas - Mančester Siti 0:2 (0:0)

/Aguero 57, Tores 59/

Brajton - Lids 2:0 (1:0)

/Gros 14pen, Velbek 79/

Čelsi - Fulam 2:0 (1:0)

/Haverc 10, 49/

Everton - Aston Vila 1:2 (1:1)

/Kalvert-Luvin 19 - Votkins 13, El Gazi 81/

Nedelja

15.00: (3,40) Njukasl (3,40) Arsenal (2,15)

17.30: (2,75) Mančester junajted (3,25) Liverpul (2,70)

20.15: (1,30) Totenhem (5,20) Šefild junajted (11,0)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.