Moto trke u Zrenjaninu posle skoro 40 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2017, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moto trke u Zrenjaninu posle skoro 40 godina

Posle skoro četiri decenije narednog vikenda u Zrenjaninu održaće se moto trke koje će se bodovati za šampionat Srbije i Balkana.

Tim povodom predsednik Auto-moto saveza Srbije (AMSS) Mirko Butulija uručio je danas gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću sertifikat za novu stazu u industrijskoj zoni.

"Zadovoljstvo mi je što smo uspeli da vratimo moto trke u Zrenjanin. Trka će se bodovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za šampionat Srbije i Balkanski šampionat, a zajedno sa lokalnim vlastima ćemo raditi da napravimo stazu za sve discipline, nadam se već od naredne godine", rekao je Butulija na konferenciji za medije u prostorijama AMSS.

Gradonačelnik Zrenjanina Janjić istakao je da ne može da sakrije zadovoljstvo jer se u grad vraća sport koji je nekada bio veoma popularan.

"Poslednju trku imali smo 1978. godine za šampionat Jugoslavije, imali smo i jednu revijalnu 88, a kasnije je nastao mrak za ovaj sport. Hvala rukovodstvu AMŠ što su prepoznali naš grad i nadam se spektaklu", rekao je on.

Pomoćnik predsednika AMSS za moto sport Božidar Mihailović pojasnio je da je poslednje takmičenje u Zrenjaninu održano 2004, ali u moto krosu, a da je ovo prva ulična trka posle skoro četiri decenije.

"Ova staza ima lepu perspektivu, može da se širi i verujem da će na njoj biti voženo još mnogo trka, na međunarodnom planu, na Balkanskom i evropskom nivou", rekao je Mihailović.

Trka se vozi u nedelju 17. septembra, a učestvovaće više od 50 takmičara u disciplinama moto klasik i super moto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moto trke ponovo u Zrenjaninu posle 15 godina

Izvor: B92, 13.Sep.2017

U prostorijama Auto-moto saveza Srbije održana je konferencija za medije, povodom trke "Velika nagrada Zrenjanina" koja će se u tom gradu voziti 16. i 17. septembra 2017. godine. Tim povodom, gradonačelniku Zrenjanina uručena je sertifikovana licenca za stazu "Industrijska zona Jugoistok Zrenjanin".

Nastavak na B92...

Povratak motociklizma: Moto trke u Zrenjaninu posle skoro 40 godina

Izvor: BKTV News, 13.Sep.2017

Posle skoro četiri decenije narednog vikenda u Zrenjaninu održaće se moto trke koje će se bodovati za šampionat Srbije i Balkana, ..Tim povodom predsednik Auto-moto saveza Srbije (AMSS) Mirko Butulija uručio je danas gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću sertifikat za novu stazu u industrijskoj...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.