Morinjo debitovao pobedom, Totenhem nadigrao Vest Hema

Izvor: RTS, 23.Nov.2019, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morinjo debitovao pobedom, Totenhem nadigrao Vest Hema

Fudbaleri Totenhema savladali su kao gosti Vest Hem sa 3:2 u prvom meču 13. kola Premijer lige.
Izabranici Žozea Morinja ubedljivo su savladali Vest Hem. Totenhemje tokom celog meča bio bolji rival, stvarao je šanse, a prednost je mogla da bude i ubedljivija. Dominacija gostiju ogledala se i u tome da domaćin do 70. minuta nije zabeležio nijedan udarac u okvir gola. Međutim, u poslednjih desetak minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Totenhem je jednostavno stao, domaćin je počeo da stvara šanse i uspeo je da sa dva gola ublaži poraz. Ipak, nije bilo vremena da se domogne boda.

Totenhem je poveo u 36. minutu susreta. Son je odlično pratio akciju svog tima, prihvatio loptu na ivici kaznenog prostora, krenuo ka golu, oslobodio se čuvara i preciznim udarcem matiorao golmana.
U finišu prvog poluvremena, u 43. minutu Totenhem je uvećao prednosti. Sjajan kontranapad gostiju. Son se dokomao lopte prošao po levoj strani, preciznim centaršutem pronalazi Lukasa na suprotnoj strani kojem sa pet metara nije bilo teško da pogodi mrežu.

Na startu drugog dela igre rešeno je pitanje pobednika. Igrao se 49. minut, Orijer je sjajno centrirao sa desne strane, na drugoj stativi pronalazi Kejna koji preciznim udarcem glavom pronalazi put lopti do mreže.
Nastavio je Totenhem sa napadima, stvorio je još nekoliko stopostotnih šansi, ali je realizacija izostala.
Domaćin je to iskoristio i smanjio prednost u 74. minutu. Organizovan napad Vest Hema, odbrana Totenhema je dobro reagovala, ali lopta dolazi do Antonija koji u padu šutira između dva odbramena igrača i pogađa mrežu gostiju.
Vest Hem je postigao još jedan pogodak, ali nakon asistencije VAR-a on je poništen zbog ofsajda u kome se nalazio Rajs.
Ipak domaćin je stigao do drugog gola, u poslednjem minutu nadoknade vremena. Korner sa desne strane izveo je Snodgras, lopta stiže do Ogbone koji sjajnim volejem šutira iz prve i pogađa mrežu Totenhema.
13. kola Premijer lige:

Subota:
Vest Hem - Totenhem 2:3
Arsenal - Sautempton 16.00
Bormut - Volfs 16.00
Brajton - Lester 16.00
Kristal Palas - Liverpul 16.00
Everton - Norič 16.00
Votford - Barnli 16.00
Mančester siti - Čelsi 18.30
Nedelja:
Šefild - Mančester junajted 17.30
Ponedeljak:
Aston Vila - Njukasl 21.00
Tabela:
Liverpul 34, Lester 26, Čelsi 26, Siti 25, Šefild 17, Totenhem (+1) 17, Arsenal 17, Junajted 16, Vulfs 16, Bormut 16, Barnli 15, Brajton 15, Kristal Palas 15, Njukasl 15, Everton 14, Vest Hem (+1) 13, Aston Vila 11, Votford 8, Sautempton 8, Norič 7. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.