Montela pred smenom! Milan sprema Macarija

Izvor: MozzartSport.com, 25.Sep.2017, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Montela pred smenom! Milan sprema Macarija

Strateg Rosonera gubi tlo pod nogama posle poraza od Sampdorije

Iako je prvi potez novih kineskih vlasnika u Milanu i njihovog tandema direktora Mirabeli - Fasone bio da sa trenerom Vinčencom Montelom produže ugovor, sada bi Montela mogao da bude i prva žrtva u sezoni velikih očekivanja.

Milan je uložio preko 200.000.000 evra u pojačanja, ali je na prva dva teža ispita u sezoni dobio packe. Lacio ih je pregazio u Rimu, a potom im je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << juče lekciju očitala i Sampdorija. Pobede protiv Udinezea, SPAL-a, Krotonea, Škendije ili Austrije su se podrazumevale i nisu nešto što bi trebalo proslaviti. Ali zato porazi od Lacija i Sampa peku... I mogli bi da dođu Monteli glave.

Utakmica u Đenovi bez šuta na gol je samo pojačala pritisak na Montelu koji raste otkako mu je klub doveo pojačanja i potrošio ogroman novac na rekonstrukciju ekipe. Mnogo taktičkih stvari se zamera Monteli. Prvo, što je formaciju 4-3-3 promenio u 3-5-2 kada je sezone počela i što to nije polkušao da uradi i usavšri tokom letnjijh priprema. Zamera mu se i na izboru igrača.

Montela veruje u Zapatu koji je juče bio tragičar meča umesto u novajliju Musakija koji je doveden da bi igrao. Monteli se zamera i na prevelikoj veri u Fabija Borinija dok jedno od najskupljih pojačanja Andre Silva sedi na klupi i dobija šansu samo u lakšim mečevima. Takođe, Montela je promenio poziciju Susu i Španac nije ni senka onog igrača iz prošle sezone. Ni veliko pojačanje Hakan Čalhangolu nije baš siguran koja mu je prava pozicija kod Montele...

Sve to bi Montelu moglo da košta otkaza jer je ulog preveliki i Milan mora da uloženi novac vrati plasmanom u Ligu šampiona. A Juventus, Napoli, Inter i Roma zasad pokazuju mnogo više. Milan sledećih pet mečeva igra na San Siru. U Ligi Evrope protiv Rijeke i AEK-a, ali i u Seriji A protiv Rome, Intera i Đenove. Očekuju se pobede... U suprotnom, Montela neće dočekati novembar na klupi Rosonera.

A kako prenose pojedini mediji, Milan već priprema terena za smenu i kontaktirao je Valtera Macarija kao moguću zamenu. Nekadašnji starteg Napolija je izbor Marka Fasonea koji ga je pre nekoliko godina doveo u Inter, ali se ta priča završila Macarijevim otkazom.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.