Izvor: MozzartSport.com, 27.Apr.2021, 15:24

Monako i Uniks sa evroligaškom ulaznicama u džepu večeras kreću u napad na pehar Evrokupa

Kneževi ciljaju prvi evropski trofej, a tim iz Kazanja drugi u ovom takmičenju

Može li Monako prvi put da osvoji Evrokup ili će Uniks postati tek četvrti tim koji je bar dva puta zagrlio pehar drugog najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Evropi? Na to pitanje igrači dva tima će pokušati delimično da odgovore večeras (18.30 časova) u prvom meču finalne serije koja će krenuti iz Monte Karla, iako je trebalo iz Kazanja. Uprave klubova su zamenile domaćinstva u prva >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dva meča, ali nisu promenile ambicije, iako su samim plasmanom već izvukli "premiju", odnosno ulaznicu za Evroligu naredne sezone.

Kneževi koji su samo jednom u istoriji, 2018. godine, takođe sa Zvezdanom Mitrovićem na klupi, igrali finale međunarodnog takmičenja (FIBA Liga šampiona), veruju da ih nedostatak iskustva neće saplesti pri pokušpaju da u klupsku vitrinu unesu pehar sjajniji od bilo svih koje poseduju (2 Liga kupa Frnacuske, 2 titule prvaka Pro B lige, 1 šampionska titule Treće lige Francuske)

"Jesmo uzbuđeni, ali na jedan način i srećni. Veoma je važno za moje igrače i mene da izađemo na teren hladne glave, sa normalnim emocijama, usredsređeni na našu igru, naša pravila i sisteme. Naravno, za tim,mene kao trenera i za sve u klubu, igranje finala Evrokupa je nešto neverovatno. Nažalost, bez naših navijača, što je najveći minus. Kada igrate finale, treba vam podška navijača. Unik je ima, što mu je bila prednost u četvrtfinalu i polufinalu. Ali, takvi su sezona i naš život u ovom trenutku. Moramo da budemo spremni da igramo. Uniks je sličan tim nama. Obe ekipe imaju niske postave, atletske su, sa dobrim skakačima i visokom energijom. Neki sitni i osnovni detalji, poput građenja igrača, kontrole skoka, promašaja... biće veoma važni", istakao je Mitrović koji se prošlog leta vratio da ponovo usmeri Monako u trku za trofeje.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Posle velikog preokreta u četvrtfinoj seriji protiv Budućnosti, te "čišćenja" Gran Kanarije u polufinalu, stigao je na korak, tačnije dva... A da li će ih napraviti umnogome će zavisiti i od Uniksa. Kao Monako, ni ekipa iz Kazanja nikada nije osetila ukus pobedničkog šampanjca u najvišem rangu nacionalnog šampionata. Ali zato je pdigla tri Kupa Rusije i dva evrospka trofeja - pomenuti Evrokup 2011. i Evročelendž iz 2004. godine.

Ipak, Dimitris Profitis, za razliku od kolege Mitrovića, kao glavni trener još ne zna kakav je osećaj kada se drži neki vredan trofej u rukama, ali je znao da drži kontrolu u rukama u dve prethodne plej-of serije Evrokupa u kojima su njegovi učenici izbacili dva glavna favorita za pehar - Lokomotivu i Virtus. I to oba posle trijumfa u majstoricama.

"Radujemo se što krećemo u finalnu seriju. Želimo uživati u ovim mečevima. S druge strane, znamo da će biti teška borba, jer je ulog veliki. Naravno, obe ekipe su ušle u Evroligu, što je veoma važno, ali sam trofej je dodatni motiv za sve. U ovakvim utakmicama možemo manje-više da učimo jedni od drugih, ali i da se svi vrate osnovama: da ne gubimo lopte, kontrolišemo skokov, tempo igre i ne odustajemo od lakih poena na iz kontranapada", rekao je Priftis koji večeras, a ni u celoj finalnoj seriji neće moći da računa na Džordana Morgana koji se teđe povredio u majstorici polufinala protiv Virtusa.

Revanš meč je 30. aprila u Kazanju, gde će, ukoliko bude potrebno, biti odigrana i majstoric 2. maja.

EVROKUP - FINALNA SERIJA

Utorak

18.30: (1,85) Monako (14,0) Uniks (2,05)

30. april

Uniks - Monako (18.00)

2. maj*

Uniks - Monako (18.00)

* - ako bude potrebno

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.