Izvor: MozzartSport.com, 19.Nov.2020, 03:22

Momak teške životne priče prvi pik na draftu

Minesota je izabrala doskorašnjeg studenta Univerziteta Džordžija

Entoni Edvards je prvi pik na ovogodišnjem NBA draftu, tako je odlučila Minesota koja je imala pravo da prva bira svog igrača za budućnost!

Momak teške životne priče ima apsolutno sve fizičke i atletske atribute da jednog dana postane Ol-star, ali dug je put pred njim, ali i pred franšizom iz Minesote, koja je godinama u rezultatskom mraku. Sada će imati priliku da se razvija u prvu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zvezdu Karl Entonija Taunsa i D'Anđela Rasela, s kojima će činiti okosnicu tima za naredne godine.

Koliko je Edvardsovo odrastanje bilo teško govore sledeći detalji - odrastao je bez oca, a za njegovo mirno detinjstvo borile su se majka i baka koje su preminule kada je on imao 14 godina. Njegov stariji brat je preuzeo starateljstvo i bio njegov zaštitnik tokom proteklih godina. Minesota je dugo vagala šta da radi i da li da trejduje prvog pika ili ne, čak su čelnici kluba bili na telefonskoj vezi sa nadređenima pet minuta pre konačnog izbora kako bi dobili poslednje instrukcije. Vukovi su na kraju birali za sebe, a ne za druge kako se nakratko spekulisalo.

Edvards je poznat i kao veliki sportski talenat, pošto se godinama bavio američkim fudbalom i čak je u danu NBA drafta dao kontroverznu izjavu da bi "ostavio košarku ako bi dobio ponudu iz NFL-a".

Pošto je srednju školu počeo u Terelu u rodnoj Džordžiji, a završio je u Holi Spirit Prepu, na Univerzitetu Džordžija bio je samo tokom prve godine, posle čega je odlučio da izađe na ovogodišnji draft. Na Džordžiji je imao prosek od 19 poena, pet skokova i tri asistencije, ali je oko sebe imao vrlo skromnu ekipu, pa je bio apsolutno prva zvezda.

Sada ga čeka veliki posao u Minesoti, gde će pokušati da vrati franšizi iz snežnog Mineapolisa stari sjaj, iz vremena kada je vedrio i oblačio legendarni Kevin Garnet.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.