Mitrović za MOZZART o antologijskom radovanju, potresu mozga i Njukaslovoj sudbini: Rafa mi rekao da ne glumim ludilo!

Izvor: MozzartSport.com, 21.Mar.2016, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović za MOZZART o antologijskom radovanju, potresu mozga i Njukaslovoj sudbini: Rafa mi rekao da ne glumim ludilo!

"Stiv Meklaren nije loš trener, ali je Španac mnogo namazaniji, mnogo posredniji i to puno znači”, otkriva golgeter Svraka

Za mnoge usijana, a za Njukasl glava koja će ga možda odvesti do opstanka. Aleksandar Mitrović se probudio od kada je ovaj klub preuzeo Rafa Benitez, a u nedelju je postigao gol vredan boda u velikom derbiju sa Sanderlendom (1:1), kojim je zaustavljen slobodni pad Svraka.

Zanimljiv je bio finiš na Sent Džejms Parku. Prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mitrov gol u 83. minutu, pa ludačko radovanje sa navijačem, zatim nokaut koji je zadobio u duelu s Koneom i na kraju sukob s klupskim doktorom, koji mu nije dao da se vrati na teren, iako je naš golgeter to tražio.

Mnogo detalja koje nepuna 24 sata nakon velikog okršaja u razgovoru za naš portal prepričava srpski reprezentativac dok putuje na okupljanje Orlova u Staroj Pazovi.

„Veliki je pritisak na ekipi već nedeljama i teško nam je da se pripremamo za utakmice u takvoj atmosferi. Ali smo pokazali otkako je došao novi trener da imamo kvalitet da ostanemo u Premijer ligi. Nećemo se predati do kraja, ovaj remi nam dosta znači, a sada jurimo Norič koji nam beži tri boda. Ima još dosta da se igra do kraja sezone, mnogo je bitno što juče nismo izgubili”, ističe Mitrović u razgovoru za MOZZART Sport.

Bitno je da si prekinuo golgeterski post?

„Jaoj, laknulo mi je što sam ga dao posle šest utakmica. Važno je za samopouzdanje. Vidi se da mi je prijala promena trenera, ali ne samo meni već i celom timu. Igramo mnogo bolje, protiv Lestera smo pokazali da smo u usponu i ja verujem da ćemo biti sve bolji kako sezona bude odmicala."

Strast u svoj svojoj suštini! Navijač, Mitrogol i proslava meseca! (VIDEO)

Šta je to novo Rafa Benitez doneo u Njukasl?

„Ogromno iskustvo pre svega. Od prvog dana je s timom, koristi svaki trenutak da se približi igračima, da bude s njima u specifičnom prijateljskom odnosu. Voli i puno da radi individualno, da prenosi iskustva svakom igraču pojedinačno. Na treningu, recimo, odvoji svakog fudbalera posebno i ukazuje mu na nedostatke koje treba ispraviti. Tim ga je dobro prihvatio i to je najvažnije. Da se razumemo, Stiv Meklaren nije loš trener, ali je Rafa mnogo namazaniji, mnogo posredniji i to puno znači.”

Sećaš li se šta ti je prvo Španac rekao kada si došao na trening?

„Rekao mi je da zna moj stil igre, da mi veruje, ali da treba više da koristim kvalitete koje imam. Traži da igram pametno. Konkretno, zamerio mi je da previše driblam i soliram, pa mi je savetovao da ne glumim ludilo na terenu, već da stojim u šesnaestercu i čekam da mi saigrači pripreme šansu za gol. Počeo sam da ga slušam, videli ste protiv Sanderlenda, sačekao sam loptu na drugoj stativi i pogodio. To je model po kojem treba da igramo u napadu i on mi to često ponavlja.”

Kako ti je glava posle nokauta koji si zadobio?

„Dobro je, lepo sam spavao noćas. A bio je jak udarac. Jesam navikao na duele s korpulentnim štoperima u Premijer ligi, ali ovaj juče sudar je bio baš snažan. Izgubio sam svest, pocrnelo mi je pred očima, u trenutku nisam znao gde sam.”

A hteo si da nastaviš igru, čak si se svađao i s doktorom?

„Bio sam u euforiji posle gola. Nosio me huk s tribina, osećao sam da mogu da dam još jedan da pobedimo. Poleteo sam. Zato sam burno reagovao kad mi nije dao da se vratim na teren. Onda se Benitez umešao i rekao da moram da slušam doktora i da je najbolje da se ne vraćam na teren.”

To je glava luda, to je glava tvrda! Mitrović hteo da rizikuje život za Njukasl (VIDEO)

Zameraš li im što su te sprečili u nameri da se vratiš na teren?

„Iz ove perspektive mislim da je dobro što se nisam vratio, a Rafa je ponovo pokazao koliko je veliki čovek jer nije želeo da rizikuje moje zdravlje čak i kada je ostao sa igračem manje na terenu. Inače, po pravilima Premijer lige doktor bi bio kažnjen da me je pustio da se vratim na teren jer igrač posle potresa mozga i gubitka svesti ne sme da se vrati u igru.”

Očekuju te reprezentativne obaveze, nadaš li se bar jednom golu?

„Bilo bi lepo da nastavim niz i uđem u formu za finiš Premijer lige. Imamo dve prijateljske utakmice u kojima treba dobro da se spremimo za jesen i start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Verujem da ćemo popraviti utisak u narednim proverama sa Poljskom i Estonijom, to bi bilo dobro za samopouzdanje”, zaključio je Aleksandar Mitrović.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ipak su to Englezi - Navijači Njukasla smislili originalne stihove za Mitra! (video)

Izvor: Sportske.net, 21.Mar.2016

Njukasl ove nedelje bruji o srpskom napadaču!..Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović je doneo zlata vredan bod ''svrakama'' u velikom lokalnom derbiju sa Sanderlendom, ali to nije bilo sve...Nakon toga je tokom ludačke proslave pao na zemlju, preko navijača koji je utrčao u teren, a potom je...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.