Mitrović obe šanse iskoristio, Crna Gora ih nije ni imala

Izvor: Vesti-online.com, 11.Okt.2018, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović obe šanse iskoristio, Crna Gora ih nije ni imala

U prvom susretu dve reprezentacije koje su nekada bile jedno naša je u Podgorici u trećem kolu Lige nacija pobedila s 2:0 golovima u 17. minutu iz penala i u 79.

Pobedio je kvalitetniji i bolji tim. Mitrović je oba puta bio priseban kad je trebalo dati gol, a da je to bio i Tadić, pobeda bi bila i ubedljivija. Crna Gora je ozbiljnije zapretila samo jednom, kada je u 52. minutu Bećiraj oštro šutirao s dvadeserak metara, a lopta je prohujala pored Dmitrovićeve leve stative.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
U jednom delu drugog poluvremena naša odbrana je bila na najvećim iskušenjima u utakmici, ali je odolela. Otklanjala je opasnost i ispred kaznenog prostora i u njemu. Iz tih stihijskih juriša domaćina, međutim, nije se rodila zrela šansa.

Na meču, koji je dobio predznak istorijski, u malo pojedinosti za isticanje svakako treba istaći da je selektor Crne Gore Tumbaković dobio crveni karton u 77. minutu zbog žučnog negodovanja zbog jedne sudijske odluke. Italijan Roki to nije otrpeo.

Prvom golu našeg tima prehodio je prekršaj Zvezdinog desnog beka nad levim u kaznenom prostoru. Penal čist kao suza, a načinjen je tako što je Rodić umakao Stojkoviću iza njegovih leđa na pas u prostor. To se Stojkoviću dešavalo i u utakmici drugog kola Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena u Parizu. Kada se fudbal vrati u klupske okvire, Zvezdin trener Milojević bi trebalo da zna šta mu je činiti.

U sledećem kolu, u nedelju, Srbija je gost Rumunije na Nacionalnom stadionu u Bukureštu (15 časova), a Crna Gora ide u Viljnus na megdan Litvaniji, koju je Rumunija pobedila s 2:1.

Prvo kolo: Litvanija - Srbija 0:1, Rumunija - Crna Gora 0:0. Drugo kolo: Srbija - Rumunija 2:2, Crna Gora - Litvanija 2:0. Treće kolo: Crna Gora - Srbija 0:2, Litvanija - Rumunija 1:2.

Tabela

Srbija 7

Rumunija 5

Crna Gora 4

Litvanija 0

Kraj utakmice u Podgorici.

Završeno u Viljnusu: Litvanija - Rumunija 1:2.

88`: Jovetić je iz slobodnog udarca sa 25 metara šutirao nekoliko desetina centimetara preko prečke.

79`: 2:0 - Mat naših u četiri poteza. Jovičić je na desnoj strani proigrao Živkovića, ovaj je prosledio po zemlji prema Milinkoviću Saviću koji se našao u šesnaestercu, ali je on loptu kroz noge propustio prema Mitroviću, spojivši ga tako na dva metra s golom. Crnogorski čuvar mreže je bio nemoćan.

77`: Selektor Crne Gore Tumbaković je dobio crveni karton zbog žučnog protesta prema sudiji Rokiju koji to nije tolerisao. Utakmicu dalje vodi pomoćnik Janković.

72`: Prva izmena u timu Srbije. Umesto Lukića ulazi debitant Jovičić. Izmena i u Crnoj Gori. Izašao je Šćekić, a ušao je Ivanić, što najavljuje još žešće napade domaćina.

71`: Oganziva Crnogoraca. Naša odbrana je na najvećim iskušenjima od početka utakmice.

64`: Odbrana Crne Gore pravovremeno osujetila Tadića da doturi loptu Mitroviću koji bi onda bio sam pred golmanom.

55`: Uporni Mitrović je oduzeo loptu protivničkom igraču ali je, umesto da šutira s ivice kaznenog prostora, načinio potez više. Pokušao je da "zalomi" crnogorskog halfa. Lopta mu je umakla, ali je došla do Tadića na drugoj strani. Naš kapiten je probao da nonšalantno prebaci preko golmana i to je propalo.

52`: Neugodan razantan udarac po zemlji uputio je Bećiraj s 20-ak metara. Lopta je prohujala pored Dmitrovićeve leve stative. Naš golman se bacio za njom.

46`: Počelo je drugo poluvreme. Jedina izmena je u crnogorskom timu. Umesto Zvezdinog beka Stojkovića ušao je Partizanov vezni Janković. Posle prvih 45 minuta u utakmici u Viljnusu Rumunija vodi protiv Litvanije s 1:0.

Završeno je prvo poluvreme.

FOTO: Liga nacija: Crna Gora – Srbija https://t.co/zrXtJJIXV2 via AgencijaM #CrnaGora #Montenegro #NationsLeague #UEFA— Agencija MINA (AgencijaM) October 11, 2018

Vodimo na poluvremenu golom Mitrovića!

0-1 #SrcemSvim #Orlovi#NationsLeague #FSS pic.twitter.com/JvyoIvBgAQ
— Fudbalski savez Srbije | FA Serbia (FSSrbije) October 11, 2018

38`: Dva uzastopna kornera s desne strane za Crnu Goru. Posle drugog je lopta izbijena iz šesnaesterca došla do Marušića koji je s oko 20 metara šutirao visoko preko gola. U međuvremenu su žute kartone dobili Lukić pa Tadić, a ovaj drugi, koji nam je kapiten na ovom meču, zbog šutiranja lopte posle sudijskog znaka.

30`: Prva šansa posle gola. Tadić je iz neposredne blizine mogao da udvostruči vođstvo pošto je crnogorski golman odbio loptu pravo na njegovu nogu. Naš igrač nije reagovao prisebno.

Goals this season:

Aleksandar Mitrovic - 8

Newcastle Utd - 6#NationsLeague #NUFC pic.twitter.com/5HVxnyGGAn— bwin (bwin) October 11, 2018

Da li se Tadić pokolebao da šutira penal zbog polovičnog učinka s bele tačke protiv Litvanije?

17`: 1:0 - Rodić je u šesnaestercu došao iza leđa Stojkoviću. Zvezdin desni bek je povukao njenog levog što je bio penal čist kao suza. Mitrović je s bele tačke bio neumoljiv. Stojkoviću se tako nešto desilo nekoliko puta na meču "crveno-belih" s Pari Sen Žermenom u Parizu i to je detalj na kojem trener Milojević mora da radi. Zbog neopreznosti protiv Srbije dobio je žuti karton.

Rumunija kao gost vodi u Litvaniji s 1:0 golom Čipčijua u 13. minutu. S Rumunima igramo u nedelju u 15 časova na njihovom terenu.

15`: Bez prilika. Crna Gora je dva puta pokušala centaršutevima s desne strane. Jednom je to učinio Stojković, ali je intervenisao Milenković, a zatim je Marušić poslao loptu pravo u ruke našeg golmana Dmitrovića.

7`: Uzbuđenja nema ali se već drugi put menja lopta. Inače, kapiten naše reprezentacije u odsustvu Kolarova i Matića je Tadić.

3`: Marušićev start nad Gaćinovićem kod centra italijanski sudija Roki je okarakterisao kao prekršaj što nije bilo po volji rođenog Beograđanina, igrača rimskog Lacija.

Utakmica je počela. Na tribinama je i nekoliko stotina navijača Srbije. Atmosfera je korektna, prava sportska.

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković odlučio se za ovaj tim: Petković, Stojković, Simić, Tomašević, Vešović, Šćekić, N. Vukčević, Marušić, Jovetić, Jovović, Bećiraj.

„Bože pravde” u Podgorici.#SrcemSvim #Orlovi#NationsLeague #FSS pic.twitter.com/knVDQy25kx— Fudbalski savez Srbije | FA Serbia (FSSrbije) October 11, 2018

Andrija Živković, Dušan Tadić & Aleksandar Mitrović all start for Serbia tonight...#NationsLeague pic.twitter.com/Srxy1zgkQk— UEFA Nations League (UEFAEURO) October 11, 2018

Dogodiće se na današnji dan: Utakmica između planina i mora zbog 0,5%

U našem timu umesto povređenog kapitena Kolarova očekivano će levog beka igrati Rodić, a Lukić i Maksimović ponovo počinju kao zadnji vezni. Tandem ispred naše odbrane od prvog minuta su bili i u prošloj utakmici, kada smo s Rumunima igrali 2:2 na Partizanovom stadionu.

Milinković Savić je ostavljen na klupi za rezerve. Igru će organizovati Tadić, po desnoj strani u napadu će delovati Živković, a levo Gaćinović.

Sudi Italijan Roki, arbitar s bogatim internacionalnim iskustvom.

Srbija je u prvom kolu kao gost savladala Litvaniju s 1:0. Crna Gora je tada odolela Rumuniji u Ploeštiju iako je imala igrača manje (0:0), a zatim je u Podgorici pobedila Litvance s 2:0.

https://t.co/eAjkVnoynd— Portal RTCG (MMC_RTCG) October 11, 2018

Startnih 1️1#SrcemSvim #Orlovi#NationsLeague #FSS pic.twitter.com/PotMgW3XpB— Fudbalski savez Srbije | FA Serbia (FSSrbije) October 11, 2018

Uživo sa Gradskog stadiona u Podgorici. #SrcemSvim#Orlovi #NationsLeague #FSS pic.twitter.com/ZLrzSfC561— Fudbalski savez Srbije | FA Serbia (FSSrbije) October 11, 2018

#SrcemSvim#Orlovi #NationsLeague #FSS pic.twitter.com/6UF6D1Kgjr— Fudbalski savez Srbije | FA Serbia (FSSrbije) October 11, 2018

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.