Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2021, 17:20

Milunovićeva Alanja preživela, pa usred Istanbula nanela Galati prvi poraz u sezoni (VIDEO)

Velika pobeda Alanje, koja posle pet kola ima bod više od čete Fatiha Terima

Iznenađenje u petoj rundi turske Superlige. Galatasaraj je dočekao Alanju, napadao punih 90 minuta, ali nije uspeo da slavi. Mreža gostiju ostala je prazna, da bi u 87. minutu Daniel Kandejas iskoristio smušenu reakciju odbrane i matirao Fernanda Musleru za veliku pobedu na Turk Telekom stadionu - 1:0.

Vezala je tako ekipa Alanjaspora drugi trijumf, ima ih ukupno tri >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od starta sezone i sa devet bodova je sedma na tabeli. Preskočila je Galatasaraj, koji je pretrpeo prvi poraz u sezoni i ostao na osam bodova.

Dominirala je Galata. Pogotovo u prvom poluvremenu. Sedam puta pretila je golmanu Serkan Kirintiliju, koji je uspeo da ostane nesavladan. Sa druge strane, samo dva pokušaja Alanje - neprecizna.

U nastavku slična slika. Terimova četa je napadala, nije samo kružila pred kaznenim prostorom gostiju, već je umela i ozbiljno da pripreti. Ipak, kako je vreme odmicalo, tako je domaćin sa sve većim brojevima odlazio u napad, što je ostavljalo prostora Alanji za kontre. Jednu su iskoristili. Sjajna dubinska lopta na levu stranu, centaršut, a onda jako loša reakcija odbrane Galatasaraja. Ipak, Muslera je sjajno odreagovao posle udarca Kandejasa. Ipak, iskusnom Portugalcu se odbila lopta, pa iz popravnog nije pogrešio.

Alanyaspor'a Galatasaray karşısında galibiyeti getiren gol Daniel Candeias'tan geliyor ⚽️#GSvALN #Alanyaspor #Galatasaray pic.twitter.com/F4dWKqBRYu

Krenula je Galata na sve ili ništa, imala je i osam minuta nadoknade da pokuša da izjednači, ali su bivši štoper Crvene zvezde Nemanja Milunović i drugovi izdržali. Srpski fudbaler je još jednom bio bitan šraf u odbrani Alanje, koja iz kola u kolo deluje sve bolje. Susret je okončao sa pet "čišćenja", tri uspešna starta, tri dobijena duela na zemlji i dva u vazduhu.

SUPERLIGA TURSKE – 5. KOLO

Petak

Jeni Malatija – Karagumruk 3:4 (3:2)

Altaj – Geztepe 2:1 (0:1)

Subota

Sivas – Gazijantep 1:1 (1:0)

Kasimpaša – Trabzon 0:1 (0:0)

Antalija – Bešiktaš 2:3 (2:0)

Adana Demir – Rize 3:1 (2:0)

Nedelja

Giresun – Konja 0:0

Galatasaraj - Alanja 0:1 (0:0)

/Kandejas 87/

18.00: (3,50) Bašakšehir (3,45) Fenerbahče (2,10)

18.00: (1,80) Hataj (3,60) Kajseri (4,20)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.