Milica: Lepo zvuči Najbolja srpska sportiskinja u istoriji

Izvor: B92, 27.Jul.2021, 15:47

Milica: Lepo zvuči "Najbolja srpska sportiskinja u istoriji"

Milica Mandić bila je presrećna zbog drugog olimpijskog zlata u karijeri.

Naša olimpijka, u izjavi za RTS posle finalne pobede i ceremonije proglašenja pobednika, nije krila veliku radost, poručivši da na najbolji način zaokružuje nastup na Olimpijskim igrama.

"Najbolja srpska sportistkinja svih vremena... Kako to lepo zvuči", nasmejala se Mandićeva na konstataciju novinara RTS.

"Mnogo sam emotivna, srećna i ponosna, da nije bilo celog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stručnog tima na čelu sa Galetom, Tijanom, Marijom, mojom porodicom... Ponosna sam što imam tako divne ljude iza sebe koji su me gurali da dođem do maksimuma i da svoje poslednje Olimpijske igre završim na način kako to dolikuje", rekla je Milica.

Upitana je da uporedi ovaj uspeh sa onim iz Londona 2012.

"Meni se čini da je uspeh veći. Prognoze stranih medija bile su da uspeh ne može da se ponovi, naročito posle Igara u Riju. Ali tu smo da idemo protiv svih, išla sam sa verom u sebe i u ono što sam radila, iako je bilo teško u nekim momentima. Znala sam koliko sam sebe dala ovome i kakvu podršku imam. Trenera koji daje svoj maksimum kao i ja. Išli smo protiv svih i našli se ponovo na podijumu."

Kaže da je ovo dan koji nikada neće zaboraviti. Pobedila je u finalu svetsku šampionku.

"Sve protivnice su bile odlične. Druga protivnica iz Poljske je aktuelni vicešampion, bila je i vicešampion Evrope. Jednostavno, svaka borba je bila teška za sebe. U finalu je presudilo to što je prvi udarac u glavu bio jak. Posle toga nije smela da napada istom silinom, to je osiguralo da mogu više da kontrolišem borbu. Čast mi je da sam se u finalu našla sa aktuelnim svetskim šampionom", dodala je Milica.

Još malo je pričala o finalu.

"Mislim da je, kako sam ušla u finale, toliko bilo sve poznato, ali i strano. Već sam bila ovde, znala sam da je njoj ovo prvi put, htela sam da to iskoristim kao nešto što mi je dobro poznato. Uspela sam, ali svaki put je drugačiji osećaj", izjavila je Mandićeva.

Milica je upitana i da prokomentariše da li je svesna kakav je njen uticaj na ostale takmičarke. Amerikanka našeg porekla je osvojila zlato rekavši da je počela da se bavi sportom zbog Milice Mandić.

"Nisam to znala. Lepo je čuti. Ta devojka je sjajan borac, išla je od početka do kraja, zaslužila je olimpijsko zlato u kategoriji koja je teška. Srećna sam što imam takav uticaj, možda je to bio i veliki teret za mene jer nisam očekivala da će se tako desiti posle Londona. Ponosna sam kad neko kaže da je krenuo da se bavi tekvondoom zbog mene. Uvek se trudimo da propagiramo prave vrednosti. Meni je ovo najlepši život koji sam mogla da izaberem. Volela bih da to prenesem na buduće generacije."

Najavila je oproštaj od Igara. Pitali su je i može li da se predomisli.

"To i moj trener kaže, naredne igre su samo za tri godine! Prvo mi treba odmor, da se slegnu utisci, da vidimo gde smo pošli i odakle smo krenuli. Najvažnije je da imam takve ljude oko sebe, da imam takvu podršku. I da, ako planiram da nastavim, znam da imam jaka leđa."

Svesna je da već ima velike naslednice.

"Svi ste već videli, Tijana Bogdanović. Mogu da pričam da će u sledećem olimpijskom ciklusu u Parizu dopuniti to što joj nedostaje. Ona je izvanredna devojka i toliko sam srećna što smo posle Rija zajedno uspeli da osvojimo ovu medalju. Ona je devojka koja zaslužuje da bude prva. Nemam reči za nju, toliko smo zajedno prošle toga, i dobrog i lošeg. Kad sam ušla u finale, bila sam srećna što smo nas dve tu, na mojim poslednjim Igrama zajedno uzeli medalju", zaključila je Mandićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.