Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2020, 09:13

Milenko Aćimović hvali Dragovića i hrabri zeta Dejana: Vidim Zvezdu i na proleće u Evropi

"Aleksandar je i kao tinejdžer imao radnu etiku, sada ima veliko iskustvo i bilo bi sjajno da dođe u Zvezdu", poručuje za naš portal bivši vezista crveno-belih

Postoji ta decenijska bliskost navijača Crvene zvezde sa Slovencima koji su ostavljali dubok trag trčeći uzduž i popreko na travnatoj podlozi stadiona Rajko Mitić. Stariji navijači srpskog šampiona i dalje poistovećuju Marka Elznera sa pretečom modernih fudbalskih višebojaca, mlađi i danas pamte lojalan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << duh Nejca Pečnika u teškim danima za Crvenu zvezdu.

Srednja generacija i dalje preferira tehničke mogućnosti Milenka Aćimovića, kreatora sjajnog gola u Lesteru koji je pomogao crveno-belima da skinu skalp premijerligaškom timu. Imao je aktuelni selektor Slovenije još velikih izdanja u Ljutice Bogdana, što je doprinelo da ga u Ljutice Bogdana i danas oslovljavaju sa „naš Mile“.

Iako nije prisutan u Zvezdi, Aćimović je jakim emotivnim lancima vezan za Beograd. I zbog toga što je u Zvezdi postao ime, i što u tom klubu njegov zet Dejan Stanković pokušava da nagovesti velike trenerske mogućnosti.

„Ne dolazim tako često u Beograd, bio sam na Dejanovoj prvoj utakmici protiv Čukaričkog. To je bio povod za poseban porodičan skup, ali pratim sve do najsitnijih detalja. Nije zbog Dejana i što je meni on rod, ali ova Zvezda stvarno izgleda odlično. Jako je teško pobediti kada je preko puta moj bivši klub. Dominantni su u Srbiji, grabe ka tituli, i ne samo to. Dobro guraju u Evropi, što je za svaku pohvalu“, poručuje za MOZZART Sport Milenko Aćimović.

NaWhatsapp aplikaciji, bivšeg ofanzivnom vestisti stoji porodična fotografija na kojoj je u društvu porodice, Dejana Stankovića i trojice sestrića. Sa Zvezidnim šefom stručnog štaba bio je prvo drugar, potom i nešto mnogo više.

„A dobro, znam šta hoćete da me pitate, da li imam slobodu da Dekiju dam neki savet, pre ili posle Zvezdine utakmice. Da se ne lažemo, kada interno pričamo fudbal je dominantna tema. Dotaknemo se svega, ali suviše je on „veliki dečko“ da bi mu ja nešto sugerisao, savetovao... On to odlično gura. Uvek ima doze subjektivnosti kada je reč o zetu, ali dobro je Dejan posložio. Malo mu je bilo potrebno vremena, kao svakom novom treneru. Ali pogledajte mečeve protiv Libereca i Genta. Zvezda ih je sjajno odigrala, pokazala da je vrlo konkuretna u Evropi, što je za ovdašnje klubove velika stvar. Baš lepo igraju, ubeđen sam da će izaći iz grupe, odnosno da će dočekati proleće u Evropi. Imaju sjajnu poziciju, bez obzira na ove povrede“.

Zbog još jednog podatka Milenko Aćimović se nametnuo kao idealan sagovornik u danima velikog očekivanja za navijače Crvene zvezde. Te 2009. godine visoki Slovenac je gostovao na Marakani i vojevao protiv Vojvodine u okvoru kvalifikacija za Kup UEFA. Bio je prva zvezda Austrije iz Beča, dok je u odbrani delovao tada tinejdžer srpskog porekla Aleksandar Dragović.

„Bilo bi sjajno da on dođe u Zvezdu“, bila je prva Aćimovićeva reakcija.

Potom je pojasnio da je potencijalni novi štoper Crvene zvezde još u tinejdžerskim danima bio sposoban da pravi razliku na terenu.

„Jako ga se dobro sećam. Nije to nikakva naknadna pamet, ali posle nekoliko treninga u prvom timu Austrije iz Beča videlo se da će da napravi ozbiljnu karijeru. I to na top nivou. Bio je klinac, ali igrač sa ozbiljnom radnom etikom. Stalno je hteo da se usavršava... On je bio talenat prve klase, bez izraženih mana. Da tako kažem i tada je bio opčinjen Zvezdom. Voleo j taj klub, kao što ga verovatno voli i danas. Sad je još stekao veiko iskustvo. Takvi igrači su potrebni Zvezdi, jer se stalno jure trofeji“.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Posle završetka igračke karijere Milenko Aćimović je shvatio u kom pravu želi da se razvija. Završio je trenerske škole i dobio šansu da se razvija u FS Slovenije. Nedavno je avanzovao i dobio selektorsko mesto mlade selekcije.

„Mogu i da se malo pohvalim (smeh. prim.aut), nedavno smo igrali dve prijateljske utakmice. Nismo izgubili protiv Nemačke i Rusije, čak smo i promašili penal u sudaru sa Pancerima. Lepo smo izgledali, očekivanja su velika, jer ćemo zajedno sa Mađarskom biti organizatori Prvenstva Evrope naredne godine. Nadam se da sam izabrao pravi put. Bio sam kratko i selektor omladinske selekcije, ali obaveze su nam prekinute zbog virusa korona“.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.