Mikecu izmakla medalja u Hrvatskoj

Izvor: B92, 21.Jan.2022, 00:27

Mikecu izmakla medalja u Hrvatskoj

Srpski strelac Damir Mikec zauzeo je četvrto mesto vazdušnim pištoljem na Gran priju u Osijeku.

Mikec je u kvalifikacijama pištoljem bio najprecizniji, zauzeo je prvo mesto sa 584 kruga. On i svetski prvak Rus Artem Černousov dominirali su u prvoj polufinalnoj grupi, u kojoj nije održano svih 15 serija. Posle 11. hica Černusov je imao 34, Mikec 33 poena, a na trećem mestu sa 22 poena bio je Mađar Tatrai.

Takmičenje u grupi je tada završeno jer za Tatraija drugo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesto bilo nedostižno, a ruski i srpski strelac su obezbedili finale. Mikecu i Černousovu iz druge grupe su se pridružili Azerbejdžanac Ruslan Lunev i Italijan Paolo Mona.

U finalnoj grupi četvrtoplasirani takmičenje završava posle 10. hica. U tom trenutku Mikec je bio na začelju, sa 20 poena, pet manje od trećeplasiranog Mone i napustio je vatrenu liniju.

Mona je i posle 15. hica bio treći, osvojio je bronzu, a u meču za zlato Černousov je ubedljivo pobedio Luneva 17:5.

Blizu polufinala bio je Duško Petrov, koji je bio deveti vazdušnim pištoljem, a Dimitrije Grgić je u istoj disciplini zauzeo 16. mesto.

Miks puškom Andrea Arsović/Lazar Kovačević se plasirao na 10. poziciju, dok je Brankica Zarić bila 19. u nadmetanju dama pištoljem.

U petak će biti održana pojedinačna takmičenja puškom i miks parova pištoljem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.