Mijatović o prečki: Najgrozniji i najodvratniji trenutak u karijeri

Izvor: B92, 22.Maj.2020, 13:56

Mijatović o "prečki": Najgrozniji i najodvratniji trenutak u karijeri

Legendarni fudbaler Predrag Mijatović govorio je za emisiju "150 minuta" na TV Prva.

Naš bivši reprezentativac govorio je o trenutnoj situaciji u Madridu oko Covid-19, svom čuvenom golu u finalu Lige šampiona 1998, ali i još poznatijoj "prečki" iste godine na Svetskom prvenstvu.

Mijatović ističe da se Španija polako vraća u normalu.

"Situacija u Madridu je sve bolja i bolja. Međutim, vanredno stanje je produženo do 7. juna. U završnoj fazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo. Izdržaćemo ovih nekoliko nedelja. Provincija Madrida je bila najoštećenija tokom pandemije. Najveći broj bolesnih i preminulih je bilo iz ove provincije. Mi još uvek nismo ušli u tu 'fazu 1'. Ja se nadam da će to biti već sledeće nedelje", rekao je Mijatović.

Sredinom juna bi trebalo da se nastavi LaLiga.

"Španija je zemlja fudbala. Španska liga je najatraktivnija na svetu. Svi su već pomalo ludi da krene fudbal. Ekipe su počele sa treninzima. Sve ide kako treba. Najavljen je početak prvenstva za drugu nedelju juna meseca. Naravno, nikad se ne zna šta se može dogoditi. Uvek postoji psihoza da će se pojaviti novi talas Covid-19. Svi žele ligu, fudbal. neizvesna situacija je oko toga ko će osvojiti. Biće borbe i za evropska takmičenja, za opstanak, biće interesantno", istakao je Mijatović.

Pre dva dana obeleženo je 22 godine od finala Lige šampiona, u kojem je Mijatović postigao pobedonosni gol protiv torinskog Juventusa.

"20. maj je moj drugi rođenda. Ustvari, sportski rođendan. To je datum kada je Real posle 32 godine bio prvak Evrope. To se svake godine na fin i interesantan način obeleži. Uvek sam tog 20. maja ponovo aktuelan. Ova godina je bila specifična, s obzirom da nema fudbala, pa se tome pridala velika pažnja. Tih dana sam bio pozitivno opterećen, intervjuima, pričama o tom golu. Ali, ljudi vole da čuju, da se vrate unazad, da pogledaju gol, utakmicu. Tužna stvar je što je prvi put taj 20. maj protekao bez predsednika Lorenca Sansa (preminuo je nedavno prim. aut)", dodao je Mijatović.

Razgovor nije mogao da protekne, a da se ne spomene prečka koju je Mijatović pogodio protiv Holandije na Svetskom prvenstvu 1998. godine.

"To je jedan od najgroznijih i najodvratnijih trenutaka u mojoj karijeri. To se dogodilo mesec dana posle tog gola u finalu Lige šampiona", zaključio je Mijatović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.