Izvor: MozzartSport.com, 08.Okt.2021, 23:49

Mesina napravio još ozbiljniju Olimpiju: Takvu širinu ima malo ko, Baskonija ostala na 64 poena

Marinković bez učinka za 13 minuta, Noko četiri poena i šest skokova

Rano je još za velike zaključke, ali ako se posle dva kola može nešto reći - izgleda da je konačno došlo vreme da milanska Olimpija u kontinuitetu bude ozbiljniji faktor elitne klupske košarke na Starom kontinentu.

Posle istorijskog plasmana na F4 posle 29 godina i osvojenog trećeg mesta, Etore Mesina nije dozvolio da se ekipa ulenji i vrati se u suvi prosek. Napravio je ozbiljan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rez, otišli su Panter, Ledej, Bruks, Micov, Evans (...), došli Meli, Riči, Mitoglu, produžen je ugovor s Ševonom Šildsom, dok su Devon Hol, Džerijan Grent i Troj Denijelsod svih nije igrao samo nekadašnji igrač Denvera – dovedeni da popune otvorene praznine u rosteru. I bar zasad se čini da je Mesina napravio dobar spoj. Balans na svim pozicijama, širina u napadu, duga klupa, dosta defanzivnog kvaliteta. Opasno deluju Manekeni.

Posle dobre igre i pobede nad CSKA u Milanu na otvaranju sezone, Olimpija je pokazala čvrstinu i pokorila Baskoniju usred Vitorije, a protivnika ostavila na samo 64 poena – 78:64 (19:17, 19:13, 19:17, 21:17). Domaćin ni u jednom periodu igre nije prešao 17 poena, a na poluvremenu je na jedvite jade stigao do 30.

Baskoniji je glave došao baš Ševon Šilds, jedan od junaka šampionske 2020. godine u ACB ligi. Meč je završio s 12 poena i 10 skokova u još jednoj demonstraciji suvog kvaliteta kojim je, uostalom, zaslužio novi ugovor po završetku prošle sezone. Važnu ulogu u trijumfu imao je Malkolm Dilejni koji je ubacio osam od svojih trinaest poena u poslednjoj četvrtini i tako doprineo da Olimpija zadrži dvocifrenu razliku i odupre se naletu Baskonije koja je poslednji put ozbiljnije pripretila na početku kvartala. Tada je i spustila minus na devet poena, ali kasnije nije mogla dalje od -11.

Osim demonstracije zavidnog balansa u napadu, Olimpija je od druge četvrtine praktično diktirala tempo u oba smera, održavala razliku i dobrom odbranom dovela Baskoniju u situaciju da puca samo 4/26 za tri poena.

Devon Hol je imao četiri trojke za ukupno 12 poena. Nikolo Meli je dopisao 10 poena, pet skokova i tri asistencije. Sa svojih osam poena Kajl Hajns je stigao nadomak desete pozicije na večnoj listi strelaca Evrolige koju sada čuva Ante Tomić. Izvesno je da bi Hajns do mesta u Top 10 mogao da stigne već protiv Makabija ili Efesa u predstojećoj, prvoj duploj sedmici elitnog klupskog takmičenja.

Kod Baskonije 16 poena imao je bivši igrač Olimpije Simone Fontekio. Dva manjeupisao je Rokas Gijedraitis, uz četiri ukradene lopte, dok je Vejd Boldvin u ovosezonskom debiju imao 14 poena, ali i mršavih 5/18 iz igre... Vanja Marinković je za 13 minuta bio bez poena, uz jednu ukradenu loptu, dok je nekadašnji centar Crvene zvezde Lendri Noko skupio četiri poena i šest skokova.

Baskonija sada ima četiri uzastopna poraza u svim takmičenjima, što će i te kako staviti teret na ramena Duška Ivanovića.

EVROLIGA, 2. KOLO

Četvrtak

Žalgiris - Zenit Sankt Peterburg 64:70

/Strelnijeks 14 - Lojd 19/

Panatinaikos - Fenerbahče 91:87

/Nedović 20 - Veseli 18/

Makabi Tel Aviv - Crvena zvezda 63:75

/Vilbekin 18 - Kalinić 19/

Bajern Minhen - Barselona 72:80

/Hilijard 18 - Higins 16/

Petak

Uniks Kazanj - Monako 80:88 (74:74)

/Hezonja 17 - Hol 16/

Anadolu Efes - CSKA Moskva 96:100

/Micić 32 - Šengelija 23/

Alba Berlin - Asvel 67:71

/Lo 22 - Džouns 24/

Olimpijakos - Real Madrid 74:68

/Vezenkov 16 - Vilijams Gos 16/

Baskonija - Olimpija Milano 64:78

/Fontekio 16 – Dilejni 13/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.