Mesijeva diktatura, kako je promenio El Klasiko? Večeras završni udarac?

Izvor: Sportske.net, 02.Mar.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesijeva diktatura, kako je promenio "El Klasiko"? Večeras završni udarac?

Čini nam se da se najveća fudbalska utakmica na svetu deli na vreme pre i posle Lea Mesija. Ovo su dokazi...

Vratimo se načas u 2003. verovatno znate da je prvi "El Klasiko" koji tada to još nije bio odigran na Šamartenu 1929.

Do pomenute 2003. Barsa je u Madridu dobila samo 12 puta u 73 pokušaja, čak 47 puta izgubila i izvukla tek 14 remija. Real ih je punio, 156 golova, dakle više od dva po meču završavali su u Barsinoj mreži.

Ali od 2004. počinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << katalonska strahovlada. Naime, te godine je Mesi u oktobru debitovao za Barsu, neki bi ovih 15 godina nazvali njegovom strahovladom.

Od kada igra za prvi tim Barsa je gostovala 15 puta u prvenstvu na "Bernabeu", dobila 9 mečeva, izgubila 5 puta, uz gol razliku 35:25. Taj sko je još bolji kada se uzmu u obzir i druga takmičenja, a od 2010. Barselona dominira u ovim duelima pred Realovim navijačima.

Šta danas može da promeni Solari?

Počeće Bejl, što znači ofanzivniji pristup, sa druge strane Valverde pravi taktiku za Vinisijusa koji im je u prvom poluvremenu u sredu stvarao velike probleme.

Buskets, Rakitić i Artur će u sredinu, Roberto levo umesto Semeda, u napadu nema mesta za Kutinja, Dembele, Mesi Suarez.

Real neće menjati trio Kazemiro-Kros-Modrić na sredini, Marselo će početi meč, Kurtoa je na golu, čini se da nema puno opcija. Pozvao je i Iska, ali on će na klupu.

Inače, ako se vratimo istoriji, rezultat je 95-95 u pobedama, danas bi Barsa u 242. Klasiju posle 87 godina mogla da vodi u pobedama.

Oni su poslednji put imali više trijumfa u januaru 1932. vodili su sa 6:5, ali je tada na Šamartenu Real izjednačio rezultat.

Posle velike dominacije Reala u drugoj polovini pedesetih i prvoj polovini šezdesetih, prednost Reala je bila 16 pobeda najveća u istoriji, ali sa ih je Barsa stigla i videćemo hoće li ih prestići.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.