Mesi može iz Barse bez obeštećenja, ali evo u čemu je kvaka!

Izvor: Sportske.net, 13.Okt.2018, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesi može iz Barse bez obeštećenja, ali evo u čemu je kvaka!

Otkriveni detalji ugovora, Barselona ima novi plan, ali sve je u rukama Argentinca.

Leo Mesi je slobodan za godinu i po dana. Naime, kada je potpisivao ugovor do 2021. uspeo je da ugradi klauzulu po kojoj će u leto 2020. biti slobodan bez obeštećenja.

Međutim, ta klauzula se aktivira jedino ako je u pitanju klub koji ne pripada evropskoj eliti. Drugim rečima, Barselona mu je omogućila da napusti najjače lige, eventualno krene stopama Inijeste i Ćavija, ili se >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << vrati u svoj Njuels što je bio prvobitni plan.

Ali, to je malo verovatno u ovom trenutku, Leo je povređen odnosom Argentinaca prema njemu, ako bi završio karijeru u Argentini, osim obožavanja u svom klub, suočio bi se sa uvredama navijača ostalih klubova, jasno, igre u reprezentaciji su razlog.

Njemu ostaje da sreću potraži ili u Aziji, ili u MLS gde će Dejvid Bekam pokušati da ga privuče već 2020. kada startuje njegova franšiza u Majamiju. Sa sponzorskim ugovorima Mesi bi verovatno u Americi zaradio bogatstvo, međutim, za sada on još nema ideju šta će se desiti do 2020.

I to je jasno, ako oseti da ne može da igra na vrhunskom nivou posle sledeće sezone, otići će iz Barselone, navodno je to i rekao čelnicima kluba, u tom trenutku će imati 33 godine, malo ko veruje da će toliko pasti da ne može da odgovori zahtevima vrhunskog fudbala.

Ali, ako se to desi, staviće tačku, u suprotnom bi mogao čak da prihvati predlog Barse, da potpiše ugovor do 2023. i da se posle toga u 36. godini oprosti i od Barse i od igranja fudbala.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.