Izvor: RTS, 20.Maj.2021, 08:26

Memfis bolji od San Antonija, sledi duel sa Golden Stejtom

Memfis Grizlisi pobedili su San Antonio Sparse rezultatom 100:96, izbacivši time ekipu iz Teksasa, koja prvi put u istoriji neće igrati plej-of u dve uzasotpne sezone.
Dilon Bruks je postigao 24 poena, od čega osam u poslednjoj četvrtini, Dža Morant je postigao 20 poena, ali obojicu je zasenio Jonas Valančijunas koji je, pored 23 postignuta poena, imao i 23 skoka. Ovo je četvrti meč Litvanca sa više od 20 poena i 20 skokova u sezoni, po čemu nema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jednakog.

Efikasniji od ostalih u ekipi San Antonija, koja je poražena u petom meču u nizu, bili su Rudi Gej i Demar Derouzen, koji su postigli po 20 poena.
Memfis će igrati protiv Golden Stejta za osmo mesto koje u plej-ofu garantuje duel sa prvoplasiranom Jutom. Ekipa iz Tenesija igra da prekine niz od tri sezone neigranja plej-ofa. Prošle sezone, u prvoj plej-in utakmici odigranoj u NBA ligi, poraženi su od Portlanda.
Posle meča, Greg Popović, koji će sada imati više vremena da se pripremi za Olimpijske igre, gde će predvoditi izabrani tim Sjedinjenih Država, istakao je da je rekao svojim igračima da "ne zna da li je ikada bio ponosniji na tim koji odbija da odustane".
"Bez obzira na greške, bez obzira na okolnosti, oni se stvarno bore. To je divna osnova. Dakle, veoma sam ponosan na to kako se ponašaju i kako igraju kako bi pobedili".

Grizlisi su vodili sa 38:19 nakon prve četvrtine, ali je San Antonio odgovorio serijom od 22:3, koja ga je dovela na 41:39.
Međutim, Morant je prekinuo neprijatan niz svog tima zakucavanjem, pa je tako Memfis na poluvreme otišao sa 56:49.
Poslednje vođstvo na meču Sparsi su imali na nešto manje od sedam sekundi do kraja, kada je bilo 83:81, ali je tada Bruks počeo da pogađa i nakon toga povratka nije bilo.
Ovo će biti prvi put u istoriji da San Antonio neće igrati plej-of u dve uzastopne sezone. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.