Mehengladbah iz penala do pobede

Izvor: B92, 19.Avg.2022, 22:59

Mehengladbah iz penala do pobede

Fudbaleri Borusije iz Mehengladbaha savladali su Hertu rezultatom 1:0 na otvaranju četvrtog kola Bundeslige.

Jedini gol na meču je postigao Alasan Plea sa "bele tačke" u 34. minutu i na taj način poslao svoj tim na vrh tabele.

Tragičar meča je bio defanzivac Herte Filip Umerović koji je skrivio ne samo prvi penal, već i drugi. Usput je za oba dobio po žuti karton, odnosno crveni.

Francuski napadač je drugi jedanaesterac prepustio Jonasu Hofmanu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je nemački reprezentativac propustio da iskoristi pruženu priliku. Tačnije, ispečio mu se Oliver Kristensen.

Borusija je tokom većeg dela meča imala loptu u nogama, ali daleko od toga da su bili dominantni. Štaviše, gosti iz Berlina su čak 18 puta šutirali na gol Jana Zomera i pitanje je kako bi se ovaj meč završio da nije bilo gluposti hrvatskog fudbalera.

Priliku za popravni imaće u narednom kolu protiv još jedne Borusije. Ovog puta će dočekati onu iz Dortmunda, dok će Mehengladbah na gostovanje u Minhen tamošnjem Bajernu.

Bundesliga, 3. kolo

Petak:

Borusija Mehengladbah – Herta 1:0 (1:0)

Plea 34p

Subota:

15:30 Augzburg – Majnc

15:30 Bajer – Hofenhajm

15:30 Borusija Dortmund - Verder

15:30 Štutgart - Frajburg

15:30 Volfsburg - Šalke

18:30 Union Berlin - Lajpcig

Nedelja

15:30 Ajtraht - Keln

17:30 Bohum - Bajern

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.