Mega namučila Cedevitu u Ljubljani, maestralna partija Jake Blažiča

Izvor: RTS, 21.Dec.2019, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mega namučila Cedevitu u Ljubljani, maestralna partija Jake Blažiča

Košarkaši Mega Bemaksa izgubili su kao gosti od Cedevita Olimpije sa 112:102, posle dva produžetka. Beograđani bili nadomak pobede, na kraju presudilo iskustvo Ljubljančana. Jaka Blažič postigao 33 poena, na drugoj strani dobar debi za Megu imao je Kendrik Peri sa 27.
Možda se neće boriti za plej-of ove sezone, ali mlada ekipa Mega Bemaksa i te kako ima šta da pokaže. Najbolje je to na svojoj koži >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osetila ekipa Cedevita Olimpije koja je pobedila tek posle dva produžetka.

Izabranici Dejana Milojevića vodili su tokom većeg dela susreta, da bi domaćin u poslednjoj deonici preokretom stigao do sigurnog vođstva. Kada je izgledalo da su Ljubljančani došli do novog trijumfa u takmičenju, Mega je izborila produžetak.
Edin Atić pogodio je trojku pet sekundi pre kraja dodatnih pet minuta, ali je na drugoj strani u psolednjoj sekundi izjednačio Jaka Blažič.
U drugom produžetku mladi igrači Mege kao da su izgubili snagu, dok je iskusnija ekipa Cedevita Olimpije rutinski privela meč kraju.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Jaka Blažič sa 33 poena, Marko Simonović dodao je 19. Novajlija Kendrik Peri istakao se sa 27 poena, dok je Marko Simonović (nije greška) postigao 18.
Ljubljančani su zabeležili devetu pobedu u takmičenju, dok je Mega doživela deseti poraz.
Raspored 12. kola ABA lige:
Petak:
FMP – Krka 84:81
Subota:
Cedevita Olimpija – Mega Bemaks 112:102 (dva prodežetka)
20.00 Partizan – Igokea
Nedelja:
18.00 Mornar – Cibona
20.00 Zadar – Budućnost
Ponedeljak:
18.00 Primorska – Crvena zvezda
Tabela: Cedevita 9-3, Budućnost 9-2, FMP 8-4, Partizan 8-3, Primorska 8-3, Crvena zvezda 6-5, Mornar 6-5, Krka 4-8, Cibona 4-7, Igokea 2-9, Zadar 2-9, Mega Bemaks 2-10.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Utakmica za infarkt i pamćenje: Dva produžetka, Simonovićeva odbojka, jedna od najboljih utakmica u karijeri Jaka Blažiča

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2019

Potpunu ludnicu i definitivno najbolju utakmicu koju nam je regionalna ABA liga podarila ove sezone odigrali su večeras Cedevita Olimpija i Mega. Sedam vezanih trojki Mege, koš Simonovića za produžetak na 0,4 sekunde do kraja, potom trojka Jake Blažiča za novi produžetak… I teško je sve ostalo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.