Medvedev: Postoje problemi sa dopingom u ruskom sportu

Izvor: RTS, 09.Dec.2019, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Postoje problemi sa dopingom u ruskom sportu

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev, nakon odluke Svetske antidoping agencije (VADA) da ruskim sportistima zabrani učešće na svim međunarodnim takmičenjima na četiri godine, priznao je da postoji problem s dopingom u ruskom sportu.
Medvedev je istakao da je svestan postojanja problema dopinga u ruskom sportu.

"Nemoguće je ignorisati odluku VADA koja se tiče naših sportista. Neću sada sprovoditi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << detaljnu analizu, ali nedavno sam u jednom intervjuu rekao da je u konkretnom slučaju očigledno da i na ruskoj strani postoje problemi s dopingom i to se ne može poreći", rekao je Medvedev, a prenosi Tas.
VADA je odlučila da kazni ruske sportiste zbog manipulisanja laboratorijskim podacima, to znači da ruski sportisti pod zastavom svoje zemlje neće moći da učestvuju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, kao i na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru dve godine kasnije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.