Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2021, 09:46

Mauricio Sari: Sergej i Luis Alberto ne mogu da igraju zajedno

Ko o čemu, Italijani o taktici

Ljubiša Tumbaković je imao sličnu dilemu na klupi reprezentacije Srbije, pa je, kad je već odlazio, u izveštaju napisao da Dušan Tadić i Sergej Milinković Savić ne mogu zajedno. Sada i trener Lacija Mauricio Sari ubeđuje javnost: Sergej Milinković Savić ne može sa Luisom Albertom.

Konstatacija koja se neće dopasti navijačima, jer je reč o dvojici igrača koji najviše znaju lopte >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u rimskom klubu. Pa opet, Alberta već dve utakmice uzastopce nema u startnih 11 italijanskog tima. Nije ga bilo ni u pobedi nad Interom (3:1), ni sinoć u remiju bez golova sa Olimpikom u Ligi Evrope.

Jeste Laciju poništen gol Čira Imobilea zbog ofsajda, ali Lacijali nisu bili posebno ubedljivi u ofanzivi. Ipak...

U ovom trenutku, Milinković Savić i Luis Alberto ne mogu da igraju zajedno“, decidirano će Sari.

Nakon poslednje utakmice sam shvatio da se to neće desiti. Da smo igrali protiv defanzivnijeg rivala možda bismo mogli da probamo, ali gledao sam Luisa na treninzima poslednjih dana i shvatio da njemu više odgovara kada se utakmica igra u sporijem tempu. Za Olimpik smo pripremili vertikalne pasove na vrlo specifičan način, za tako nešto odgovarao mi je Danilo Kataldi u ulozi plejmejkera. S druge strane, Lukas Leiva ima karakter i iskustvo, tako da ću da koristim njih dvojicu“.

Dakle, za Alberta nema mesta. Bar za sada. A u ovakvom ritmu utakmica pitanje je i kada će Luis stići da ubedi Sarija da se predomisli.

Teško je kada igrate na svaka tri dana, imamo vrlo malo pravih treninga. Ali volim da radim sa ovom ekipom. Možda ćemoi sa naših 100 odsto biti inferiorni prema nekim protivnicima, ali ipak želimo da gledamo Lacio koji daje 100 odsto“, završava Sari.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.