Matović: Mekan ulaz u utakmicu, mnogo smo im dozvolili

Izvor: Mondo, 31.Okt.2018, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matović: Mekan ulaz u utakmicu, mnogo smo im dozvolili

Vršilac dužnosti šefa struke crno-belih prokomentarisao je duel sa Turk Telekomom u Ankari, u kome je ekipa doživela šesti poraz zaredom.

U gostima se vaditi iz "minus 21" nikada nije lak i jednostavan posao, pa tako nisu uspeli da ga odrade ni igrači Partizana u meču 5. kola Evrokupa protiv Turk Telekoma.

Tim Vladimira Štimca dugo je držao dvocifrenu prednost, a crno-beli su u četvrtoj četvrtini propustili nekoliko šansi da dodatno zabrinu domaćina, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su gubili sedam do devet poena razlike.

Konačnih 77:72 ujedno je najbliže što su se primakli, ali pobedu Turk Telekoma nisu ugrozili.

Evo šta je posle pada na 1-4 u C grupi izjavio Aleksandar Matović, dojučerašnji pomoćnik Nenada Čanka koji je i prošle godine u sličnim okolnostima vodio ekipu na utakmici Evrokupa protiv Bilbaa.

"Mekano smo ušli u utakmicu. Dozvolili smo im mnogo skokova u napadu i iz toga tri otvorena šuta za tri poena. U prvoj četvrtini smo imali problem i u odbrani od 'pik end rola', pa smo tu odbranu promenili i zahvaljujući kontroli skoka i kontroli njihove igre 'jedan na jedan', došli u situaciju da smanjimo razliku, čak u jednom trenutku i da dovedemo ishod utakmice u pitanje", rekao je Matović za klupski sajt.

"Na kraju ipak nismo u tome uspeli. Nismo energetski bili dobri, a u nekim bitnim trenucima nismo donosili ni dobre odluke u napadu", osvrnuo se najverovatnije na promašene trojke Sija i Marinkovića pri "minus devet".

Crno-beli sa Trentom dele peto i šesto mesto na tabeli C grupe, a Turk Telekom je četvrti sa pobedom više i trenutno je u najpovoljnijoj poziciji za plasman u Top 16 fazu.

Iduće srede u dvorani "Aleksandar Nikolić" gostovaće upravo Trento, ali pre toga je na programu važan meč ABA lige, protiv Mege u Sremskoj Mitrovici.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.