Matić o prvom mandatu u Čelsiju: Bilo mi je dovoljno samo da treniram sa legendama kakve su Balak i Lampard!

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jul.2015, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić o prvom mandatu u Čelsiju: Bilo mi je dovoljno samo da treniram sa legendama kakve su Balak i Lampard!

"Svi treneri su mi rekli da znam da igram fudbal – bio sam tehnički dobro potkovan, ali bio sam mlad, jako mlad", rekao je srpski reprezentativac

Ogroman put prešao je Nemanja Matić kako bi postao ono što je danas - najvažnija karika u Čelsiju i igrač od kojeg mnogo toga zavisi!

Od talentovanog, dugonogog momka, koji nije dobio pravu šansu na Stamford Bridžu, preko pozajmice u Viteseu, do epiteta „kusura“ u transferu Davida Luiza iz Benfike. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << U međuvremenu Nemanja Matić je izrastao u prvoklasnog vezistu, snažnog, okretnog, spretnog s loptom, u ofanzivi plejmejker, na drugoj strani „sila“ koju niko ne može da prođe.

Zato su Plavci morali da poližu rane i u London vrate izgubljenog sina, što se ispostavilo kao pun pogodak za šampiona Engleske.

U intervjuu za klupski sajt Matić je govorio baš o svom prvom mandatu, gde je bio u senci asova kakvi su Frenk Lampard, Mihael Balak, Majkl Esijen...

„Kada dođete u Čelsi onda znate da ste na vrhu, a ako se nađete na terenu, znate da igrate sa najboljim igračima sveta. To je poseban osećaj, a još lepše je bilo kada sam se vratio, posle godina u Viteseu i Benfiki. Osetio sam čari igranja fudbala na vrhunskom nivou i bilo mi je lakše“, rekao je Matić i nastavio:

„Iz svog prvog iskustva naučio sam mnogo toga – bilo mi je dovoljno samo da treniram sa legendama kakve su Lampard, Balak, Esijen... I već tako sam naučio mnogo toga. Tada sam bio jako mlad, a uz to sam pretrpeo i tešku povredu (pet meseci bio van terena prim. aut.), a saigrači su mnogo toga uradili kako bi mi pomogli“.

Srpski reprezentativac otkrio je i šta je to morao da popravi u igri kako bi postao bolji.

„Svi treneri su mi rekli da znam da igram fudbal – bio sam tehnički dobro potkovan, ali bio sam mlad, jako mlad. Znao sam da sam morao da popravim fizičke osobine i da postanem jači, zato sam radio mnogo na tome. To je jako važan deo moje igre zato što igrači na mojoj poziciji moraju da budu jaki i spretni. Premijer liga je jaka, fizički najjača i smatram da sam mnogo napredovao u tom smeru otkad sam se vratio“.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.