Izvor: MozzartSport.com, 01.Feb.2021, 23:10

Mašina za štancovanje talenata i para radi punom parom: Salcburg doveo poljskog anonimusa za 6.000.000 evra

I dao mu ugovor na pet i po godina

Skaut služba za divljenje. Kapa dole čelnicima RB Salcburga na poslovanju poslednjih godina. Love ono što promiče bogatijima i moćnima, dovode u Austriju, obrađuju i prodaju za ogromne novce. Način na koji su pronašli Erlinga Halanda, Takumija Minamima, Munasa Dabura, Sadija Manea, Nabija Keitu ili Dominka Soboslaja je impresivan (baš kao i pregovaračke sposobnosti da ih prodaju za više >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od 100.000.000 evra), te ne bi trebalo da čudi kako se sve više mladih igrača odlučuje da karijeru gradi preko Red bul arene.

Poslednji se na takav korak opredelio Kamil Pjontkovski. Čak bi i pasionirani ljubitelji fudbala morali da kopaju po guglu ne bi li saznali da je reč o prvotimcu poljskog Rakova. Ljudima iz Salcburga su njegovi kvaliteti odavno poznati, toliko ih je očarao da su ga posle pažljivog skeniranja angažovali i predstavili kao zalog za budućnost.

Zato ne bi trebalo da iznenadi vest ako se za dve, tri sezone Pjontkovski preseli u Liverpul, Borusiju iz Dortmunda, Marselj, Sevilju ili Lajpcig, gde običnu odlaze najbolji predstavnici 14-ostrukog prvaka Austrije. Jer, ako su ga platili 6.000.000 evra teško da su omanuli.

OFFIZIELL: Wir sichern uns die Dienste des 20-jährigen Innenverteidigers Kamil #Piatkowski.

Der polnische U21-Teamspieler wechselt zur Saison 2021/22 von @Rakow1921 an die Salzach und unterschreibt einen Vertrag bis 30. Juni 2026.#WirSindZukunft

Uostalom, samo šest igrača u istoriji Salcburga bilo je skuplje od 20-godišnjeg defanzivca Rakova, jesenas prisutnog svaki minut na terenima Ekstraklase. I to u timu koji nije kandidat za trofeje, ali se serijom dobrim rezultata primakao vrhu tabele i zapretio lideru Legiji. Kakav je utisak ostavio Kamil Pjontkovski na rukovodioce Salcburga kazuje podatak da su ga platili 500.000 evra više nego što je Brajton letos dao za Mihaela Karbovnika, a levi bek se u Premijer ligu preselio kao prvak države sa klubom iz Varšave.

Ugovorom između Salcburga i Rakova predviđeno je da Kamil Pjontkovski ostane tokom proleća u Poljskoj na pozajmici, a na leto se preseli u Austriju, gde je predviđeno da ostane do juna 2026. Mada se to, izvesno, neće desiti. Kretaće se putevima Halanda, Sorijana, Samasekua, Hajdare, Ćaleta Cara, Keite, Minamina...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.