Markesu triler na Tajlandu i osma šampionska titula

Izvor: RTS, 06.Okt.2019, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markesu triler na Tajlandu i osma šampionska titula

Španski motociklista Mark Markes, član Honde, osvojio je šestu titulu u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, a osmu ukupno, trijumfom na današnjoj Velikoj nagradi Tajlanda.
Trka je odlučena u samom cilju, a od starta je bilo jasno da će pobednika odlučiti duel Kvartarara i Markesa.

Vozač Petronas Jamahe je držao vođstvo do poslednjeg kruga, a razlika između njega i španskog motocikliste >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je gotovo sve vreme bila unutar pola sekunde. Markes je na početku trke jednom pokušao da preuzme vođstvo, ali je otišao preširoko, a drugi put je u napad krenuo u poslednjem krugu.
Usledio je odgovor Kvartarara u poslednjoj krivini, ali je vozač Repsol Honde reagovao i uspeo da slavi u triler završnici.
On je titulu obezbedio četiri trke pre kraja, pošto ima nedostižnu prednost od 110 bodova u odnosu na Andreu Dovicioza iz Dukatija, koji je u Buriramu bio četvrti.
"Svi su pokušali da me pobede, nije bilo lako. Tokom celog vikenda sam pokušao da pobedim, bez obzira na titulu i razliku između mene i Dovija. Cilj mi je bio da pronađem najbolji način da dođem do trijumfa, a to sam i uradio. Fabio je bio izuzetno brz u jednom delu trke, u jednom trenutku je malo i povećao razliku, ali sam ga sustigao. Bila je ovo neverovatna godina, ceo tim je odradio odličan posao. Sada je vreme da uživamo i proslavimo titulu", rekao je Markes.
Šestom titulom je prestigao Majka Duhana i stigao na treće mesto večne liste šampiona "kraljevske klase", na titulu od Valentina Rosija, a dve od rekordera Đakoma Agostonija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.