Markec na naslovnici, baš na današnji dan - Srbin opametio prvaka Evrope i Engleske!

Izvor: Sportske.net, 15.Jul.2020, 11:25

Markec na naslovnici, baš na današnji dan - Srbin "opametio" prvaka Evrope i Engleske!

Lazar Marković među "udarnim" vestima ovog jutra.

Na današnji dan, pre tačno šest godina, Lazar Marković je predstavljen kao potencijalna nova zvezda Liverpula i to je bio povod da se Liverpul Eho priseti tog dana i napravi sjajnu retrospektivu.

Podsetićemo vas, Luis Suarez je tog leta jasno poručio upravi da želi samo u Barsu i tog jutra kada je otišao nastao je mamurluk od kog se Liverpul dugo, dugo nije oporavio.

Brendan Rodžers je najpre imao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << logičan i obećavajući plan, umesto Luisa Suareza dovešće Aleksisa Sančeza iz suprotnog pravca, ali je Čileanac šokirao sve kada je odlučio da ode u Arsenal, umesto u Liverpul.

I tada kreće serija gluposti na Enfildu, tog leta, Liverpul je od zarađenih 88 miliona evra od Suarezovog transfera, doveo redom - Emrea Džana, Alberta Morena, Rikija Lamberta, Dejana Lovrena, Adama Lalanu, Divoka Origija, Havijera Mankilja, Marija Balotelija i za kraj - našeg Markeca.

Navijači su nekako najviše bili uzbuđeni njegovim dolaskom, jer je bio u pitanju jedan od najtalentovanijih bočnih napadača, koji je sezonu pre blistao u dresu Benfike.

Liverpul ga je platio u tom trenutku "samo" 20 miliona funti, oko 25 miliona evra, ispostsavilo se da je to bio ogroman promašaj.

Doduše, Markec je zagrejao srca navijača izjavom na promociji.

"Spreman sam da zaigram u velikom klubu, najjačoj ligi na svetu. Verujem da mogu da postanem jedan od najboljih u Premijer ligi. Imam samopouzdanje zbog toga što sam u svakoj sezoni u dosadašnjoj karijeri bio šampion lige u kojoj sam igrao", rekao je tada Markec.

Lazar je za Liverpul odigrao samo 34 utakmice, išao je na četiri pozajmice - u Hal, Sporting Lisabon, Fenerbahče i Anderleht, da bi se potom prošlog leta, posle šest meseci u Fulamu, vratio u Partizan kao slobodan igrač.

Kod Jirgena Klopa nikada nije bio u planu, a najbliži terenu je bio kada je bio na klupi u Liga kupu, septembra 2017. godine, ali ni tada nije ušao u igru.

Liverpul Eho je izračunao, od svog poslednjeg starta na Vembliju protiv Aston Vile u FA kupu, do odlaska u Fulam, Liverpul je na Markeca potrošio 9,75 miliona funti.

U članku, autor zaključuje da je Markec koštao Liverpul 332.000 funti po meču i da je Lazar greška kakvu klub neće ponoviti, jer je naučio lekciju...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.