Mariju titula u Atverpenu, trofej posle 960 dana

Izvor: RTS, 20.Okt.2019, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mariju titula u Atverpenu, trofej posle 960 dana

Britanac Endi Mari savladao je Švajcarca Stena Vavrinku sa 2:1 po setovima 3:6, 6:4, 6:4, u finalu turnira u Antverpenu. Mari je tako osvojio titulu posle tačno 960 dana. Prethodnu je osvojio 3. marta 2017. godine.
Veliki borac Endi Mari uspeo je da osvoji 45. titulu u karijeri. Velika pauza, dve operacije kuka, ipak veliki borac se vratio na teren, polako vraćao formu. Izborio se sa svim nedaćama i uspeo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da osvoji turnir u Antverpenu. Uspeo je da nadoknadi set zaostatka i nakon preokreta zabeleži trijumf protiv Švajcarca.

Već na startu meča u drugom gemu Vavrinka je uspeo da oduzme servis Mariju. Britanac u narednom gemu propuštlja dve brejk prilike i tako su u nepovrat otišle jedine šanse da vrati brejk. Vavrinka je potom bio siguran na svoj servis i lako je priveo set kraju - 6:3.
Velika borba u drugom setu. Ponovo je Švajcarac u trećem gemu stigao do ranog brejka i prednosti od 2:1. Mari uspeva da se vrati i u šestom gemu oduzima servis protivniku, izjednačenje - 3:3. U devetom gemu Britanac je uspeo da spasi dve brejk prilike, a već u narednom ponovo pravi brejk i stavlja tačku na ovaj set - 6:4.
Revija brejkova u odlučujućem setu. Opet je Vavrinka u trećem gemu došao do prednosti. Mari uzvraća već u narednom. Nova prednost za Švajcarca u petom gemu, ponovo Mari nije odzvolio protivniku da materijalizuje brejk, oduzima mu servis za izjednačenje - 3:3. Ključan je, kako i u drugom setu, bio deveti gem kada Mari dolazi do brejka za gem, set i meč - 6:4 u trećem setu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povratak za priču – Mari osvojio trofej posle 960 dana

Izvor: B92, 20.Okt.2019

Punih 960 dana je prošlo otkako je Endi Mari osvojio titulu. Posle dve i po godine, Britanac je konačno uspeo, pobedio je Stana Vavrinku u finalu Antverpena...Bio je to sjajan meč u kojem je Mari posle velike borbe i preokreta slavio sa 3:6, 6:4, 6:4...Kao i bezbroj puta do sada, Britanac je pokazao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.