Izvor: MozzartSport.com, 05.Mar.2021, 15:33

Marek Hamšik je sve iznenadio – karijeru nastavlja u Švedskoj!

Čudan izbor slavnog Slovaka

Uvek je Marek Hamšik bio “posebna cvećka” a i pred karijere je još jednom iznenadio izborom. Čovek koji je odbijao ponude velikana da bi ostao u Napoliju i koji je otpustio najmoćnijeg menadžera sveta Mina Rajolu jer ga je savetovao da ode iz Napulja, karijeru nastavlja u Švedskoj?!

Slavni Slovak je odlučio da potpiše za Geteborg.

Nije Hamšik više u cvetu mladosti ali sa 33 godine >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << može da odradi još dve-tri sezone na dobrom nivou i zato se očekivao neki zvučniji angažman od švedskog fudbala. Pogotovo što su se pominjale mogućnosti povratka u Slovan iz Bratislave u kojem je ponikao, pa čak i u Napoli u kojem je proveo 12 godina i postao ikona kluba. Na kraju je sve iznenadio izborom da se preseli u Švedsku.

Hamšik u Geteborg dolazi kao slobodan igrač pošto je prethodno raskinuo ugovor sa kineskim Dalijanom koji je kasnio sa isplatama. U Geteborgu ne može da računa na veliki novac jer u švedskom fudbalu nema visokih ugovora. Ipak, može dobro da mu dođe kao piprema za predstojeće EP na kojem je njegova Slovačka u grupi Španijom, Poljskom i upravo Švedskom.

Švedski mediji prenose da su na Hamšika bitno uticali saigrači Markus Danijelson i Sebastijan Larson sa kojima je igrao u Kini a inače je reč o švedskim fudbalerima.

Geteborg je u Hamšiku dobio najzvučnije pojačanje ali to nije sve. Dogovoreni su i transferi dvojice dugogodišnjih reprezentativaca Markus Berga i Oskara Venta. Oni će se Geteborgu priključiti na leto kada im isteknu ugovori u Krasnodaru, osnosno Štutgartu gde trenutno igraju.

Pored njih, Geteborg u svojim redovima ima i iskusnog Pontusa Vernbloma koji je dugo godina igrao za nacionalni tim, kao i bivšeg Ajaksovog i Natovog napadača, islandskog reprezentativca Kolbejna Sigtorsona. Sa tim imenima, Geteborg bi trebalo da bude jedan od glavnih favorita za titulu koja se čeka još od 2007. godine što je predugačaka pauza za klub koji posle Malmea ima najviše trofeja u švedskom fudbalu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.