Izvor: MozzartSport.com, 06.Avg.2021, 17:41

Mandićeve reči lede krv u žilama: Protiv sudija, protiv svih, ima Boga! (VIDEO)

"Mi smo najbolji, mi smo najjači i idemo u finale", kaže emotivni srpski vaterpolista

Odbojkašice su danas plakale zbog poraza, vaterpolisti su nešto kasnije sa suzama radosnicama slavili pobedu. Veliki emotivni naboj preplavio je srpske sportiste u Tokiju. Koliko je pobeda u polufinalu protiv Španije značila olimpijskim šampionima, jasno se vidi iz njihovih izjava.

„Ima Boga, Bog sve vidi, protiv sudija, protiv svih. Mi smo najbolji, mi smo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najjači i idemo u finale“, poručio je posle utakmice Dušan Mandić u veoma emotivnom obraćanju.

Suze nije mogao da sakrije ni Strahinja Rašović, koji je jedva dolazio do reči.

„Kad ovako ide... To sve krene iz nas. Odigrali smo muški od početka do kraja. Sa verom u nas. Jer mi smo Srbija i nikada se ne predajemo. Ne računam spoljne faktore. Da li smo možda u nekim situacijama pokradeni ili ne. Mi smo verovali, iz minusa se vraćali i vraćali. Bez pola tima. Bez isključenih igrača. Bez izmene na kraju. I uspeli smo. Što me čini jako ponosnim“, rekao je Rašović.

Naredni protivnik je Grčka u nedelju od 9.30 po srpskom vremenu.

„Ali, ovaj meč ćemo zaboraviti i okrećemo se finalu. Što je bitno. Idemo na sledeći korak. Nemamo vremena za slavlje, već da se pripremimo za ono poslednje“, podvukao je Rašović.

#dušanmandić 🇷🇸🇷🇸 pic.twitter.com/vB7hbVk9jP

Andrija Prlainović je malo detaljnije uspeo da proanalizira utakmicu.

"Počeli smo odlično, otvorili utakmicu 2:0. Moram reći da su sudije imale svoj šou. Nije bio dovoljan jedan igrač više, nego smo po dva dobijali. Tako da su ih vratili u utakmicu. Oni jesu otišli na 4:2, ali mi ni u jednom trenutku nismo prestali da verujemo. Ni u poslednjoj četvrtini... Mislim da onaj gol koji su priznali mislim da nije bio. Mnogo odluka je bilo na njihovu vodenicu. Sve su izdržali momci koji su ostali do kraja i Bane posebno, branio je fantastično, izvukao je utakmicu na svojim plećima. Odbranio je sve što je mogao da odbrani. Idemo u finale sa velikim zadovoljstvom i osmehom".

U finišu utakmice Srbija nije mogla da računa na Andriju Prlainovića.

"Ovo je jedna od retkih utakmica u mojoj reprezentativnoj karijeri na kojoj sam kraj dočekao na klupi. Poslednjih pet minuta sam bio na klupi zbog tri penala, uf... Lakše je u bazenu", priznao je iskusni vaterpolista.

Narednog protivnika veoma dobro znaju naši reprezentativci.

"Odigrali su odličan turnir, sasvim zasluženo su u finalu, kao i mi. Igrali smo mnogo puta, verujem da idemo na zlato", poručio je za kraj Prlainović.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Japan,   Olimpijske igre

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.