Mamuzanje u Klivlendu, dramatično u Milvokiju

Izvor: Sportske.net, 26.Feb.2018, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mamuzanje" u Klivlendu, dramatično u Milvokiju

Sparsi se trgli u Ohaju, Holideju glavna rola u rimejku "Lovca na jelene".

San Antonio je prekinuo seriju poraza na gostovanju u Klivlendu.

'Mamuze' su odigrale fenomenalno poslednju četvrtinu, dobile je sa 14 razlike i sada dosta lakše dišu.

LeBron Džejms je ubacio 33 poena i imao 13 skokova, nedostajala mu je jedna asisetncija za tripl-dabl, igrao je 40 minuta, vukao tim na svojim leđma, uspeo da ga vrati u život u fnišu treće četvrtine kada su Kavsi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << uspeli na kratko da vrate prendnost, ali nije imao dovoljno raspoloženih saigrača da se suprostavi nadahnutim Sparsima u završnici.

Osim Klarksona i Grina koji su doneli 31 poen sa klupe, svi ostali "kavaljeri" su zatajili, kada se trojke šutiraju 8/34 (23%) nije realno da se dobije utakmica pa sve i da imate najboljeg na svetu u ekipi.

S druge strane, kod gostiju iz Teksasa čak sedmorica dvocifrenih, Oldridž je bio najefikasniji sa 27 poena, rezervista Deni Grin koji je promašio šut za produžetak na prošloj utakmici protiv Denvera je danas ubacio pet trojki i brojao do 23, odličan je bio i plejmejker Marej sa 13 poena i devet skokova, većinu koševa je postigao u poslednjem kvartalu.

Toni Parker, Lovernj i Bertans se nisu upisali, Greg Popovič je odmarao Đinobilija koji je zadobio lakšu povredu na meču protiv Nagetsa.

Nešto ranije, Nju Orlenas Pelikansi su slavili u Milvokiju protiv Baksa posle produžetka koji su izborili pošto su otopili minus 18 s početka treće četvrtine.

Junak velike pobede gostiju bio je Džru Holidej sa 36 poena, devet skokova i šest asistencija, Entoni Dejvis je zabeležio dabl-dabl, 27 poena i 13 skokova, a Radžonu Rondu su nedostajala dva skoka za tripl-dabl. Iskusni plej je postigao 16 poena i imao 12 asistencija.

Dvocifren u pobedničkom timu bio je i novajlija Nikola Mirotić sa 14 postignutih poena, premda je očajno šutirao trojke (1/8). Crnogorac sa španskim pasošem je imao i sedam skokova.

Kod Baksa je najefikasniji bio Kris Midlton sa 25 poena, Janis Adetokunbo i Erik Bledso su postigli po 20, Džabari Parker je ubacio 18.



Rezultati utakmica odigranih u matine terminu:




Klivlend - San Antonio 94:110

Milvoki - Nju Orleans 121:123*

Šarlot - Detroit 114:98


Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.